De beste dierentransportdiensten van 2023

Nieuwsgierige kat kijkt naar wat er in de kartonnen doos zit

Vaak is het bij het maken van een langeafstandsbeweging gewoon niet praktisch voor uw huisdier om met u mee te reizen. Een huisdierentransportservice kan de oplossing zijn. Zoals de naam al aangeeft, nemen huisdiertransportbedrijven de leiding over het verplaatsen van uw huisdier van punt A naar punt B. Ze zullen alle transportdetails en papierwerk van het verzenden van huisdieren afhandelen terwijl u voor uw verhuizing zorgt en herenigd wordt met uw huisdier in uw nieuwe huis.

Natuurlijk zijn niet alle diertransportdiensten hetzelfde. Sommige bieden alleen katten- en hondenvervoerdiensten, terwijl anderen meer exotische huisdieren behandelen. Conciërgediensten en deur-tot-deur bezorgdiensten voor huisdieren kunnen al dan niet beschikbaar zijn. Daarnaast kan een huisdiertransportdienst lid zijn van de International Pet and Animal Transportation Association (IPATA). Hoewel dit lidmaatschap niet essentieel is, kan het u enige gemoedsrust geven dat de bezorgservice voor huisdieren de beste praktijken volgt bij de zorg voor het welzijn van uw huisdier.

We hebben onze favoriete IPATA-lid huisdierrederijen gekozen op basis van een combinatie van kosten, klantbeoordelingen, veiligheidsrecords en beschikbaarheid van internationale transportopties voor huisdieren.

Top vier beste huisdiertransportdiensten in 2023

 • Happy Tails Travel: het beste voor militaire gezinnen
 • Air Animal: Beste klantenservice
 • Animals Away: Het beste voor internationaal transport
 • Airpets International: beste add-on services

Happy Tails Travel: het beste voor militaire gezinnen

Pros:

 • Accepteert gigantische en “agressieve” hondenrassen
 • Kortingen voor militairen en veteranen
 • Korting voor meerdere huisdieren

Tegens:

 • Vervoert alleen honden en katten
 • Geen boarding services
 • Geen verzorgingsdiensten

Happy Tails Travel heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van veiligheid sinds de oprichting in 1995 en heeft een gemiddelde Google-beoordelingsscore van 4,6 van de 5 sterren. Het bedrijf richt zich op honden en katten, inclusief gigantische en “agressieve” rassen, en biedt zowel grond- als luchtvervoer in eigen land, evenals internationale huisdierentransportdiensten door de lucht. Het bedrijf is gespecialiseerd in militaire verhuizingen en zorgt voor alle behoeften van uw huisdier tijdens verhuizingen van Permanent Change of Station (PCS).

Lees ook:   Hoe in te pakken

Militaire kortingen worden uitgebreid naar zowel actieve militaire leden als veteranen, ongeacht het type verhuizing. Er zijn ook kortingen voor meerdere huisdieren die in dezelfde beweging worden vervoerd.

Prijzen

Happy Tails Travel-prijzen vallen in twee categorieën: standaardprijzen en militaire prijzen. Hoeveel u betaalt, wordt voornamelijk bepaald door hoe u ervoor kiest om uw huisdier te vervoeren – lucht- of grondreizen. Om de meest nauwkeurige schatting van het vervoer van huisdieren te krijgen, raden we u aan hun reisformulier voor huisdieren in te vullen. Er zijn echter bepaalde prijsklassen waar de meeste van hun vergoedingen en kosten in vallen.

Notitie: Internationaal vervoer voor Happy Tails Travel is momenteel opgeschort.

Binnenlandse vliegreizen (voor één huisdier)

Standaard prijzen Militaire prijzen
Consultkosten voor vliegreizen $ 425 – $ 800 $ 375 – $ 450
Vliegticket (op basis van gewicht) $ 350 – $ 1.900 + $ 350 – $ 1.900 +
Kosten voor het kopen van tickets $ 40 – $ 90 $ 40 – $ 90
Gemaild VIP-pakket voor huisdieren $50+ $50+

Grondreizen (voor één huisdier)

Standaard prijzen Militaire prijzen
Kosten voor grondreisconsultatie $ 250 – $ 500 250 euro
Grondtransport (minder dan 500 mijl) Vraag een schatting aan Vraag een schatting aan
Grondtransport (meer dan 500 mijl) $ 950 – $ 6.400 $ 950 – $ 6.400

Air Animal: Beste klantenservice

Pros:

 • Accepteert een verscheidenheid aan kleine huisdieren
 • Veel informatie
 • Tracking-app

Tegens:

 • Geen kortingen
 • Geen boarding services
 • Geen verzorgingsdiensten

Als u voor het eerst een huisdierentransportservice gebruikt, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Air Animal, opgericht in 1977 door een dierenarts die nog steeds als managing director fungeert, heeft een gemiddelde Google-beoordelingsscore van 4,6 van de 5 sterren en zet zich in om uw huisdier veilig te verplaatsen en u op de hoogte te houden van elke stap van de weg. Met de Air Animal-app bevinden alle details, inclusief het volgen van vluchten, zich in de palm van je hand. Air Animal vervoert naast katten en honden ook een verscheidenheid aan kleine huisdieren.

Lees ook:   Verhuizen met kinderen? Hier leest u hoe u de overgang zo naadloos mogelijk kunt maken

Prijzen

De prijzen van Air Animal worden voornamelijk bepaald door:

 • Uw bestemming
 • Het gewicht van yons huisdier en kennel/bench
 • Uw tijdsbestek
 • Eventuele extra diensten die u nodig heeft

U kunt een snelle prijsschatting maken voor uw verhuizing van uw huisdier met behulp van hun prijsstellingstool voor het verplaatsen van huisdieren. Ze hebben er een voor binnenlands transport en internationaal transport. Maar om de meest nauwkeurige schatting voor uw huisdier te krijgen, moet u hun online aanvraagformulier invullen om in contact te komen met een huisdierverhuizingsmanager, die de informatie van uw huisdier zal beoordelen en een persoonlijk voorstel zal maken op basis van de behoeften en vereisten van uw huisdier.

Animals Away: Het beste voor internationaal transport

Pros:

 • Vervoert alle soorten dieren
 • Behandelt al het internationale papierwerk voor huisdieren
 • Complete deur-tot-deur service in sommige gebieden

Tegens:

 • Geen kortingen
 • Geen boarding services
 • Geen verzorgingsdiensten

Hoewel ze voornamelijk honden, katten en kleine huisdieren vervoeren, stelt Animals Away dat ze elk type huisdier kunnen verplaatsen, overal ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1995 met een missie om een revolutie teweeg te brengen in de huisdierenvaartindustrie. Ze hebben een gemiddelde Google-beoordelingsscore van 4,2 van de 5 sterren en blijven hun aanbod verfijnen om de best mogelijke ervaring te bieden.

Prijzen

De beste manier om een prijsopgave te krijgen met Animals Away is door hun snelle online formulier in te vullen voor een gratis offerte.

Airpets International: beste add-on services

Pros:

 • Vervoert alle soorten dieren
 • Uitgebreide add-on diensten
 • Verscheidenheid aan kortingen
 • Aanbiedingen huisdier accommodatie

Tegens:

 • Complex offertesysteem leidt soms tot verwarring
 • Geen tracking-app

Als u uw huisdier een luxe ervaring wilt geven, zou het moeilijk zijn om Airpets International te verslaan. Met meer dan 39 jaar ervaring in de dierenverzorging en meer dan 20 jaar in het dierentransport, is Airpets America toegewijd aan het bieden van eersteklas service aan huisdieren en hun eigenaren. Het bedrijf heeft een gemiddelde Google-beoordelingsscore van 4,8 van de 5 sterren en biedt binnenlands en internationaal huisdiertransport voor alle soorten dieren, inclusief prestaties, dierentuindieren en vee. Ook bieden ze een volledige lijn van add-on diensten zoals boarding, grooming, krattraining en quarantaine.

Lees ook:   Accessoires voor verhuiswagens maken het verplaatsen gemakkelijker

Prijzen

De beste manier om een prijsopgave te krijgen met Airpets International is door een prijsopgave aan te vragen via hun aanvraagformulier.


Waar het op neer komt

Of u nu met uw huisdier door het hele land of over de hele wereld verhuist, huisdierentransportdiensten kunnen uiterst nuttig zijn tijdens langeafstandsverhuizingen. Verschillende diensten hebben verschillende dingen te bieden, van militaire kortingen tot de mogelijkheid om zelfs grote exotische dieren naar internationale bestemmingen te verzenden. Om de juiste huisdiertransportservice voor u en uw huisdier te kiezen, moet u klantrecensies overwegen, samen met prijzen en beschikbare services.

Veelgestelde vragen

Is het vervoer van dieren veilig?

Over het algemeen is het vervoer van dieren uiterst veilig. Veel transportbedrijven voor huisdieren hebben een onberispelijke veiligheidsrecord voor duizenden vervoerde huisdieren. Natuurlijk is het belangrijk om uw due diligence te doen. Onderzoek zorgvuldig het veiligheidsrecord en klantbeoordelingen voor elk bedrijf dat u overweegt.

Welke luchtvaartmaatschappij kan het beste huisdieren vervoeren?

De meeste grote commerciële luchtvaartmaatschappijen doen goed werk door huisdieren veilig te vervoeren. Uw huisdiertransportbedrijf zal bepalen welke luchtvaartmaatschappij en specifieke vluchten het beste zijn voor het type huisdier dat u heeft en de bestemming.

Overleeft mijn vis in een vliegtuig?

Het is mogelijk om vissen veilig door de lucht te verzenden, zoals aquacultuurspecialisten regelmatig doen. Het is echter niet eenvoudig of gemakkelijk en het wordt niet aanbevolen om het zelf te doen. Veel specialisten op het gebied van dierentransport behandelen geen vis vanwege de vereiste gespecialiseerde expertise. Je kunt echter geluk hebben met Animals Away of Airpets America, die adverteren dat ze alle soorten dieren kunnen vervoeren.

Op zijn minst kunnen ze je waarschijnlijk in de richting sturen van iemand die kan helpen. Een andere mogelijkheid is om een lokale aquaculturist of visliefhebber te bellen voor advies of uw vis zelf te verplaatsen. Vissen behoren tot de moeilijkste dieren om te vervoeren, maar met expertise en een beetje geluk kunnen uw vissen veilig aankomen.