De beste kelderverfkleuren

Vanwege hun locatie is het gemakkelijk om kelders over het hoofd te zien tijdens renovaties. Ze zijn meestal gebouwd voor opslag – soms zonder comfort en licht in gedachten. Maar met een paar aanpassingen, zoals het bijwerken van de kleuren van uw keldermuur, kunt u een kelder of kelder opnieuw uitvinden tot een van de mooiste en meest functionele ruimtes in het huis.

Een nieuwe verfbeurt is een gemakkelijke plek om te beginnen met het verhogen van de look en feel van uw kelder. Om het uniek te maken en je persoonlijkheid uit te drukken, gebruik je een combinatie van kelderverfkleuren. Houd ook rekening met uw accessoires en meubels, omdat deze van invloed kunnen zijn op hoe goed uw gekozen kleur bij de ruimte past.

Lees verder om enkele van de beste kelderverfkleuren te verkennen en laat je inspireren voor je volgende project.

17 kelderkleurideeën die u moet overwegen voor uw volgende verfproject

Om de ideale kleur te kiezen, moet u rekening houden met factoren zoals de textuur van de muren, de lichtbron, de sfeer die u wilt creëren en persoonlijke voorkeuren. Hieronder staan enkele kelderkleurideeën om creativiteit te inspireren:

1. Briljant wit

Briljant wit verspreidt licht beter dan welke kleur dan ook om uw ruimte helderder te laten lijken en groter te laten lijken. Het is ook veelzijdig, dus je kunt verschillende gekleurde meubels en accessoires toevoegen.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Chantilly Kant OC-65

2. Rood

Vurig rood kan energie in een anders saaie ruimte brengen. Rood is een geweldige keuze voor een uitgaansgebied of thuisbioscoop. Het is ook goed als accentmuur als je niet alle muren rood wilt schilderen.

Verfsuggestie: Sherwin-Williams Showstopper SW 7588

3. Grijs

Voor een minimalistische tint om een kalmerend effect in je kelder te creëren, overweeg dan grijs. Combineer grijze muren met neutrale meubels en lichte stoffen voor een klassieke, tijdloze look.

Verfsuggestie: Farrow &Ball Purbeck Steen 275

4. Zwart

Veel mensen zouden zwarte muren niet als een geweldige keuze voor elke kamer beschouwen, maar de humeurige kleur kan verbluffende resultaten opleveren wanneer deze correct worden gecombineerd. Het mengen van zwart met goud of rustieke accessoires en meubels voegt bijvoorbeeld karakter en rijkdom toe. Vergeet echter niet om te investeren in een geweldige lamp om de donkere schaduw te laten gloeien.

Lees ook:   Bekijk de nieuwe KitchenAid Walmart Kitchen Tools-lijn

Verfsuggestie: Behr Beluga 770F-7

5. Marineblauw

Een klassiek marineblauw zal de look en feel van uw kelder verbeteren zonder de indruk te wekken van een beperkte ruimte. Voeg wat lichtgekleurde ontwerpdetails toe om de boel op te fleuren.

Verfsuggestie: Sherwin Williams Inkwell SW 6992

6. Geel

Een levendige en energieke kleur, geel verwarmt een donkere ruimte onmiddellijk. De helderdere gele tinten kunnen een uitdaging zijn om op te nemen, omdat zonlicht de helderheid intensiveert. Een warme banaan of citroengeel verlicht de kelder echter perfect, zelfs met het donkerdere natuurlijke licht in een kelder.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Banaan Geel -40

7. Hemelsblauw

Hemelsblauw is een uitstekende optie als u een geïmproviseerde speelkamer of loungeruimte in de kelder wilt creëren. Het is een van de meest aangename kelderkleuren omdat het de geesten verheft en de zintuigen kalmeert in een anders afgesloten ruimte. Overweeg om een neutraal vloerkleed en accessoires met contrasterende kleuren in te gooien om het allemaal samen te brengen.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Lichtblauw 2066-70

8. Paars

Paars, de kleur van royalty’ s, wordt meestal geassocieerd met creativiteit. Het is ook een geweldige optie voor het geval u van de kelder een werkruimte of kantoor wilt maken. De tint die je kiest zal een grote invloed hebben op het effect van de ruimte. Diepe pruimen voegen een sfeer van elegantie en verfijning toe, terwijl lavendel een speels en rustgevend gevoel heeft.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Mystieke Druif 2071-30

9. Crème

Room is niet alleen een mooie balans tussen puur wit en warm beige, maar zorgt ook voor een ontspannen sfeer. Deze warme neutrale is flexibel en werkt met wit tot een groot effect. Om de look compleet te maken, combineer je met honingkleurige of mahoniehouten houtsoorten.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Windham Crème HC-6

10. Groen

Leuke groene verf kan leven toevoegen aan een kelder die voorheen koud en saai was. Afhankelijk van hoe u de ruimte gebruikt, kunt u groen gebruiken als een allround achtergrond of een accent. Lichte tinten injecteren leuke energie, terwijl donkere tinten een gezellig gevoel creëren.

Lees ook:   Beste Andersen vervangende ramen van

Verfsuggestie: Donald Kaufman DKC-23

11. Bruin

Bij gebruik op afgewerkte keldermuren bevordert deze warme aardetint een mooie, gezellige, en uitnodigende ruimte. Brown is een geweldige keuze voor een bibliotheek in de kelder of een tv-kamer. Je kunt bruin tegen witte bies gebruiken om het lichter te maken of het te bedekken met natuurlijke houtaccenten om de omhullende sfeer te versterken.

Verfsuggestie: Farrow &Ball Tanner’s 255

12. Aardbei roze

Als je een beetje creatief wilt zijn met je kelderkleurideeën, denk dan aan aardbeiroze. Het werkt goed met witte accessoires en is heerlijk om je kelder om te toveren tot een uitje voor meisjes.

Verfsuggestie: Behr Rozensorbet 150A-2

13. Oranje

Oranje heeft een manier om elke ruimte nieuw leven in te blazen. Het is leuk met crèmekleurige meubels en houten accessoires. Ook als je van plan bent om van je kelder een sportschool te maken, combineert oranje de kalmerende elementen van geel met de kracht van rood, waardoor je positief en energiek blijft terwijl je je fitnessdoelen bereikt.

Verfsuggestie: Benjamin Moore Oranje Hemel 2018-10

14. Beige

Neutraal beige kan helpen om van uw kelder een van de meest aantrekkelijke ruimtes in uw huis te maken. Hoewel het niet tot de meest gebruikte kelderkleuren behoort, is het veelzijdig en werkt het goed met de meeste kleuren. Het kan magisch zijn met houten vloeren en witte plafonds. Afhankelijk van de tint die je kiest en de kleuren die je erbij kiest, kan het gebruik van beige als accentmuur ook je kelder verlichten.

Verfsuggestie: Sherwin-Williams Toegankelijke Beige SW 7036

15. Taupe

Het bruingrijs van taupe zal warmte introduceren en uw ruimte onmiddellijk aanspreken. Het voegt een vleugje zachtheid toe aan de verfijning van grijs voor het beste van twee werelden. Als neutrale kleur is het ook leuk en gemakkelijk om mee te versieren. Zowel moderne als klassieke paletten kunnen taupe muren aanvullen voor een kalmerende uitstraling.

Verfsuggestie: Behr Perfect Taupe PPU18-13

16. Turkoois

Turkoois vindt de perfecte balans tussen blauw en groen. Het turkoois schilderen van je keldermuren brengt de rust van blauw en de opbeurende energie van groen. Het is perfect als je van je kelder een rustige ruimte wilt maken om te ontspannen en te mediteren. Voeg wat aardetinten toe om een rustgevend effect te creëren.

Lees ook:   Get The Look: 5 thema-oudejaarsavond decorideeën voor uw vakantiefeest

Verfsuggestie: Benjamin Moore Galapagos Turkoois 2057-20

17. Oker

Gastvrij en levendig, oker is een variatie van geel die uw kelder een vleugje kleur en een eigentijdse update kan geven. Voor een accentmuur combineer je oker met donkerblauwe tinten voor een meer afgewerkte look. Warme verlichting helpt ook om het rustige karakter van oker naar voren te brengen.

Verfsuggestie: Sherwin-Williams Zon Gebleekte Oker SW 9011

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een verfkleur voor mijn kelder?

Bij het kiezen van kelderverfkleuren, begin dan met het evalueren van de hoeveelheid licht die de kelder krijgt. Ook, hoe bent u van plan om uw kelder te gebruiken? Welk effect wil je creëren? Zorg er ten slotte voor dat de verfkleur overeenkomt met andere kelderelementen voor maximale visuele aantrekkingskracht.

Wat is de beste kleur voor een donkere kelder?

Over het algemeen zorgen rode, blauwe en donkergrijze kleuren ervoor dat een kelder uniek en anders aanvoelt, omdat de meeste mensen kelders met lichte kleuren schilderen. Maar om te voorkomen dat het beperkt aanvoelt, moet u rekening houden met de hoogte van uw plafond en de hoeveelheid natuurlijk licht in de kelder voordat u een donkerdere tint gebruikt.

Welk type verf moet ik in de kelder gebruiken?

Keldermuren hebben unieke vereisten, dus je kunt niet zomaar verf gebruiken. Kies naast het kiezen van keldermuurkleuren een waterdichte verf. Waterdichte verf minimaliseert de kans op schimmel door te helpen voorkomen dat water zich verzamelt tussen beton en gipsplaat en water te ontmoedigen om eruit te sijpelen.

Welke kleuren wekken de indruk van een grotere ruimte?

Lichte kleuren verspreiden meer licht en zorgen ervoor dat uw kelder groter aanvoelt. Wit is een voor de hand liggende keuze wanneer je de indruk van een grotere ruimte wilt wekken, terwijl lichtgeel warmte kan brengen en je geest kan verheffen.