Een gids voor verhuisdag etiquette

bewegende arbeid

De dozen zijn verpakt; de koelkast is afgeveegd; en de muren zijn ingepakt. De verhuisdag is eindelijk aangebroken! Met al die verhuisvoorbereiding uit de weg, kunt u zich nu concentreren op de eigenlijke logistiek van de dag. Of u nu een professioneel verhuisbedrijf inhuurt of aan een doe-het-zelfverhuizing begint, u moet op de hoogte zijn van bepaalde normen voor verhuisdagetiquette.

Hoe eenvoudig sommige van deze etiquettetips ook lijken, het zou je verbazen hoeveel mensen vergeten om hun manieren van verhuizen in de gaten te houden zodra de vrachtwagen arriveert. Immers – het coördineren van een verhuizing met een (schijnbaar) miljoen bewegende delen is geen wandeling in het park. Verhuizen is stressvol en is zeker in staat om het slechtste in sommige mensen naar boven te halen.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een lijst samengesteld met eenvoudige maar essentiële etiquetteregels die u moet weten voor uw aankomende verhuisdag. Veel succes en veel verhuisplezier!

Informeer huidige buren over de verhuizing

Het blokkeren van een oprit en het veroorzaken van commotie is niet de beste manier om afscheid te nemen van je huidige buren. Over het algemeen is het een goed idee om je buren van tevoren op de hoogte te stellen van de verhuizing. Houd bij het verhuizen rekening met de mensen in de buurt. U wilt voorkomen dat u op of in de buurt van de opritten en looppaden van uw buren parkeert. Zorg ervoor dat buren toegang hebben tot de weg. Als het niet kan worden geholpen, stel ik voor om het hen van tevoren te laten weten, zodat ze dienovereenkomstig kunnen plannen.

Houd bij het kiezen van een verhuisdatum en -tijd ook rekening met de schema’s van uw buren. Als ze vroeg naar hun werk vertrekken, is het misschien het beste om het proces na 9 uur ’s ochtends te starten. Evenzo, als ze later vertrekken, is het misschien verstoren van hun slaap met vroeg bewegende chaos niet de meest attente wake-up call.

Bereken de parkeersituatie van tevoren

Wanneer u naar een nieuwe plaats verhuist, moet u van tevoren bij de juiste persoon controleren waar de verhuizer moet parkeren. Als u naar een appartementencomplex in een stad verhuist, heeft uw nieuwe woning hoogstwaarschijnlijk een aangewezen parkeer- en laadplek voor de verhuiswagen. Als de nieuwe wijk een VvE of een gedeelde oprit heeft, zullen er waarschijnlijk bepaalde regels zijn over wanneer en waar verhuisbedrijven hun vrachtwagens kunnen parkeren en lossen. Verhuizen naar een stad? Je moet ook de parkeerregels van de stad controleren. Anders zouden de verhuizers een parkeerboete kunnen krijgen of mogelijk zelfs worden weggesleept. Onderzoek deze regelgeving van tevoren en laat het uw verhuisbedrijf zo snel mogelijk weten.

Lees ook:   Zomer Verhuistips

Maak de dag zo gemakkelijk mogelijk voor uw verhuizers

Een beetje voorbereiding gaat een lange weg op de verhuisdag. Niet alleen zullen uw verhuizers de overweging waarderen, maar de dag zal waarschijnlijk een stuk soepeler (en sneller) verlopen, als u zich goed hebt voorbereid op de komst van de verhuizers.

Ten eerste, als u in een hoogbouwappartement of appartementencomplex woont, moet u uw property manager vragen over het reserveren van een lift voor een bepaald tijdsbestek op uw verhuisdag. De meeste gebouwen zullen dat graag doen. Een speciale lift geeft verhuizers een gemakkelijkere manier om de hele dag op en neer te gaan en zal het verhuisproces zeker versnellen.

Ten tweede, als je in de winter of in verraderlijke omstandigheden beweegt, raad ik aan om alle paden of opritten te zouten voordat de verhuizers aankomen. Zorg ervoor dat je buiging niet glad is. Geloof me – je wilt geen ongelukken met bewegende dagen vanwege het weer. Ook als het stromende regen is, kan het een goed idee zijn om poncho’s en handdoeken voor de verhuizers te voorzien. Het is tenslotte het leuke om te doen.

Ten derde, organiseer en label uw dozen (per kamer) zo goed mogelijk voordat de verhuizers arriveren. Dit zal het voor hen gemakkelijker maken om te onderscheiden welke dozen fragiele items bevatten en welke niet. Het zal hen ook helpen erachter te komen waar ze de dozen in uw nieuwe huis kunnen plaatsen. Vergeet ook niet om een pijl te tekenen met DEZE KANT OMHOOG duidelijk geschreven op de zijkant van de doos.

Zorg voor drankjes voor de verhuizers

Als je een professioneel verhuisbedrijf inhuurt of vrienden inhuurt om te helpen, zorg er dan voor dat je voldoende waterflessen bij de hand hebt. Verhuizen is rugbrekend werk. Het tillen van onhandige meubels, omvangrijke matrassen en zware dozen zorgt ervoor dat zelfs de meest fitte mensen zweten en moe worden. Uw verhuizers zullen ongetwijfeld dorst krijgen. Het is dus alleen gebruikelijk om (op zijn minst) water aan te bieden. Ik raad aan om voor de verhuizers bij je nieuwe huis aan te komen en de koelkast meteen in te laden met een paar flessen water. Als je verhuisdag warm is, heb je waarschijnlijk een volledig hoesje in de koelkast nodig.

Lees ook:   Opties voor snel internet

Als u in de winter verhuist, kunt u ook verhuizers voorzien van eenvoudige papieren bekers en een warme drank, zoals koffie of warme chocolademelk. Geloof me – ze zullen de inspanning waarderen. Ik raad niet aan om de verhuizers aan te bieden elke vorm van alcoholische dranken, tenzij ze specifiek om een koude drank vragen. Dat komt omdat de kans groot is dat hun verhuisbedrijf het drinken van alcohol op het werk verbiedt.

Denk aan je nieuwe buren

Vermijd het maken van vijanden op dag één door niet het blokkeren van de opritten en looppaden van uw nieuwe buren met de verhuiswagen. Het is niet alleen gewoon onbeleefd, maar het is ook een ongelukkige manier om je (nu boze) buren te ontmoeten. Om een goede eerste indruk te maken, moet je respect hebben voor de tuinen van anderen en de toegang tot de straat. Houd dozen en bezittingen van de gazons van je buren en probeer niet super vroeg te bewegen om te voorkomen dat mensen wakker worden. Als je in staat bent, raad ik ook aan om op bepaalde tijden van de dag (d.w.z. 9.00 uur, 17.00 uur) niet te bewegen, wanneer mensen over het algemeen van en naar het werk pendelen.

Wees vriendelijk

Zo simpel is het. Beleefd en vriendelijk handelen tegenover je verhuizers zal de dag voor iedereen aangenamer maken. Wanneer je buren ontmoet, glimlach en zwaai. Als je in een weekend verhuist, kun je verwachten dat je op zijn minst een paar van je buren ontmoet. De kans is groot dat ze thuis zijn en veel nieuwsgierig zijn naar de nieuwe mensen die naast de deur intrekken.

Lees ook:   Kleding inpakken: hoe u uw kast kunt voorbereiden op uw verhuizing

Tip het juiste bedrag aan elke verhuizer

Tot slot, vergeet niet om fooi te geven! Bij het inhuren van een verhuisbedrijf is het gebruikelijk om het juiste bedrag aan elke verhuizer te geven. Natuurlijk is het geven van fooien nooit verplicht en wordt het niet noodzakelijkerwijs verwacht – maar als je tevreden bent met een goed uitgevoerde klus, is het een leuke manier om je verhuizer te bedanken voor al hun harde werk en efficiëntie. Hoeveel fooi u geeft, hangt af van de kosten van uw verhuizing en hoe ingewikkeld de verhuizing was voor de verhuizers om te voltooien.

Hoewel de industriestandaard voor fooien normaal gesproken 5 procent van de totale rekening is, kunt u zeker meer of minder fooi geven, afhankelijk van uw algehele ervaring met de verhuizers. Een voorbeeld van hoe je een fooi kunt geven: als een verhuizing $ 2.000 kost en je hebt twee verhuizers, kun je in totaal $ 100 fooi geven – met $ 50 voor elke verhuizer. Als je van plan bent om fooi te geven, zorg er dan voor dat je contant geld bij de hand hebt.

Hoewel je waarschijnlijk geen fooi hoeft te geven aan vrienden die je helpen verhuizen, is het gebruikelijk om ze op de een of andere manier terug te betalen. Of het nu gaat om een cadeaubon voor hun favoriete restaurant of een fles wijn, ik raad aan om iets leuks te doen voor de mensen die je hebben geholpen te verhuizen. Afhankelijk van de persoon kan zelfs een attent, handgeschreven bedankbriefje voldoende zijn.

Gerelateerde artikelen:

  • Tips voor bewegen in de herfst (en de voor- en nadelen)
  • 94 Moving Hacks voor snellere, gemakkelijkere, minder stressvolle bewegingen
  • Hoe te bewegen met een peuter
  • 14 van de beste tips voor moving day succes
  • 9 Bewegende fouten die goed zijn om te maken
  • 8 essentiële tips voor bewegende dagen
  • Hoe zich voor te bereiden op de verhuizers
  • 9 gemakkelijk over het hoofd geziene essentiële dingen die je nodig hebt op moving day
  • Hoe u zich kunt voorbereiden op de eerste nacht in uw nieuwe huis
  • 13 kinderboeken om uw kinderen te helpen omgaan met de grote verhuizing