Hoeveel dozen heb je nodig?

Een nieuw begin: verhuizen inspireert veranderingen in het leven

Vooruit plannen voor uw verhuizing omvat veel factoren: het vinden van een nieuw huis, het boeken van verhuizers en, natuurlijk, het inpakken. Als je je afvraagt: “Hoeveel dozen heb ik nodig?” dan ben je hier aan het juiste adres.

Voor de ultieme planners biedt het vanaf het begin weten hoeveel verhuisdozen de verhuizing vereist enige gemoedsrust. Hoewel het moeilijk is om een exact aantal te weten voordat u begint – veel factoren gaan hierin mee – zijn er enkele schattingen op basis van de grootte van uw huis.

Wat heb je?

 • Vierkante meters van het huidige huis: Hoe groter uw huis, hoe meer dozen het nodig heeft om het in te pakken. Het inpakken van een herenhuis kost veel meer werk dan het inpakken van een efficiëntiestudio. Het is moeilijk om een bepaald aantal dozen per vierkante voet van uw huis te bieden, omdat het sterk afhangt van hoe u de vierkante meters gebruikt.
 • Het aantal slaapkamers/bewoners: Elke kamer in het huis vereist ongeveer 40-50 dozen. Het klinkt als veel, maar zodra je je spullen in dozen stopt, zul je zien hoe snel ze vol raken. Overweeg het aantal dozen per persoon die in het huis woont voor een startpunt in wat je nodig hebt.
 • Hoe lang je er al woont: De kans is groot dat hoe langer je in je huis woont, hoe meer dingen je hebt. Als je al vele jaren op dezelfde plek woont, denk dan na over hoeveel spullen je hebt verzameld. Begin het weg te doen voordat je verhuist, of investeer in meer dozen om het naar de nieuwe plek te brengen.
 • Uw levensstijl: Als je een minimalist bent, kun je een paar dozen afkloppen van deze tellingen die we aanbieden. Als je hamsteren of sentimentele neigingen hebt, voeg er dan nog een paar toe.

Soorten verpakkingsdozen

Je vindt er meestal verhuisdozen in drie standaardmaten en soms vier: small, medium, large en extra large. Extra grote dozen komen minder vaak voor, maar als je ze nodig hebt, bestaan ze wel.

Lees ook:   Kalmeer je verhuisstress: vermijd deze vier verhuisrampen

Kleine doosjes

 • Het beste voor: Wijnflessen, boeken, sieraden, toiletartikelen
 • Dimensies: 16″ x 12″ x 12″
 • Grootte: 4.1 schoenendozen
 • Gewichtscapaciteit: 60 pond

Kleine dozen zijn geweldig voor kleine items, boeken (zodat de doos niet te zwaar wordt) of breekbare items zoals wijnflessen. Deze meten meestal ongeveer 16 “x 12” x 12 “en kunnen ongeveer 60 lbs bevatten.

Middelgrote dozen

 • Het beste voor: Servies, schoenen, kantoorbenodigdheden, speelgoed, kleine apparaten
 • Dimensies: 18 x 18″ x 16″
 • Grootte: 9.3 schoenendozen
 • Gewichtscapaciteit: 65 pond

Medium dozen zijn de volgende maat groter en meten ongeveer 18 x 18 “x 16”. Dit is een goede doos van standaardformaat voor zowat alles, inclusief gerechten die moeten worden ingepakt, verschillende paar schoenen en kansen en uiteinden. Middelgrote dozen zijn groter dan je zou verwachten, dus je zou in de verleiding kunnen komen om ze te oververpakken met zware items, maar probeer dat te voorkomen, zodat de dozen niet zo zwaar zijn dat ze breken.

Grote dozen

 • Het beste voor: Kleding, schoenen, kussens, luidsprekers, kleine lampen
 • Dimensies: 18″ x 18″ x 24″
 • Grootte: 13.9 schoenendozen
 • Gewichtscapaciteit: 65 pond

Grote dozen zijn meestal ergens van 18 “x 18″ x 24 ” of een beetje meer. Omdat deze dozen zo groot zijn, zijn ze goed voor het verpakken van lichtere items (vanwege dezelfde noot als de middelgrote dozen). Als je je kleding niet in koffers of vuilniszakken verpakt, zijn ze een goede kandidaat voor de grote doos. Je kunt ook een groot deel van je schoenencollectie in één doos passen (afhankelijk van het aantal paar dat je bezit): een grote doos kan waarschijnlijk 12-15 paar schoenen passen.

Lees ook:   Grootste verpakkingsfouten van verhuisexperts

Extra grote dozen

 • Het beste voor: Dekbedden, dekens, kussens, handdoeken, winterkleding
 • Dimensies: 24″ x 18″ x 24″
 • Grootte: 18,5 schoenendozen
 • Gewichtscapaciteit: 65 pond

Als je extra grote dozen nodig hebt, zijn ze meestal 24 “x 18″ x 24 ” of groter, zodat je dingen zoals kussens en dekens en andere lichte dingen erin kunt verpakken. Dit is de juiste maat doos om al het beddengoed voor uw bed in te pakken.

Zodra je je antwoord (of er dicht bij) hebt voor de gevreesde, “Hoeveel dozen heb ik nodig?” moet je de dozen daadwerkelijk krijgen. Wat betreft waar je verhuisdozen kunt vinden, heb je tal van opties. Je kunt gratis verhuisdozen scoren van vrienden of lokale bedrijven die ze niet nodig hebben, of je kunt verhuisdozen rechtstreeks bij verhuisbedrijven of zelfs reguliere winkels kopen. Winkels voor kantoorbenodigdheden verkopen milieuvriendelijke verpakkingsbenodigdhedenes, net als enkele van je favoriete catch-all winkels.

Hoeveel dozen heb ik nodig voor mijn woningtype?

Uiteraard hangt het aantal dozen dat je nodig hebt af van hoeveel spullen je hebt, maar dit is een ruwe gids voor wat je kunt verwachten voor een huis met een gemiddelde hoeveelheid bezittingen:

Dozen Een slaapkamer Twee slaapkamers Drie slaapkamers of meer
Small (past op 4.1 schoenendozen) 10 25 30
Medium (geschikt voor 9,3 schoenendozen) 10 35 40
Large (geschikt voor 13,9 schoenendozen) 10 15 20
Extra groot (geschikt voor 18,5 schoenendozen) 2 3 4
Totaal 32 78 94

“Elke keer dat ik ben verhuisd, heb ik altijd meer dozen nodig gehad dan ik had verwacht,” zei MYMOVE senior writer Joe Supan. “Als je uiteindelijk meer overhoudt dan je nodig hebt, kun je het altijd vooruit betalen door ze gratis aan te bieden op Nextdoor of Craigslist.”

Waar het op neer komt

Het belangrijkste dat je moet onthouden, is dat er geen vaste regel is voor hoeveel dozen je nodig hebt, omdat het echt afhangt van hoeveel spullen je hebt. Dus je kunt jezelf afvragen: “Hoeveel dozen heb ik nodig?” maar voel je niet te druk om het exacte antwoord te hebben. Je kunt het beste een verzameling dozen en andere verhuisbenodigdheden uit de winkel halen (of ergens gratis zijn) en het verpakkingsproces starten. Als je meer nodig hebt, kun je later altijd meer krijgen, maar deze richtlijnen geven je in ieder geval een startpunt.

Veelgestelde vragen

 • Je kunt verhuisdozen krijgen van lokale bedrijven die ze wegdoen, van vrienden of buren die extra’s hebben, of ze kopen bij verhuisbedrijven of winkels voor kantoorbenodigdheden.