Bewegen met een hond

Dus je bent van plan om te verhuizen. Plezier! Maar je verhuist met een hond – extra stress! Geen zorgen, verhuizen met een hond voegt alleen een beetje extra voorbereiding toe aan het project. Omdat uw pup deel uitmaakt van het gezin, wilt u ervoor zorgen dat u hem bij elke stap in overweging neemt, van plannen, verhuizen tot settelen. We hebben verschillende tips voor de boeg geschetst die helpen het bewegingsproces efficiënt te houden en hopelijk ook een deel van de angst van uw hond na het bewegen te verlichten.

Je hond voorbereiden op moving day

Je hond is slim en zal snel merken dat er iets mis is in je huis terwijl je je voorbereidt op je verhuizing. Dit maakt het bewegen met een hond een beetje gemakkelijker omdat ze deze aanwijzingen oppikken en niet zo verrast zullen zijn. Dit is wat u moet doen om uw hond voor te bereiden op de verhuisdag.

Psych je hond op

Deze zou vrij eenvoudig moeten zijn, omdat uw huis waarschijnlijk minstens een paar dagen voor de verhuizing bezaaid zal zijn met dozen. Dit is een goede zaak voor uw hond, omdat het voor hem zal betekenen dat er een verandering op komst is. Honden zijn slimmer dan je denkt, en als ze zien dat je het huis inpakt en alles in dozen stopt, zullen ze hoogstwaarschijnlijk op zijn minst een idee hebben dat er iets gaat veranderen.

Houd een schema bij

Als je hond al een strikte dagelijkse routine heeft, houd je daar dan aan. Als je altijd op hetzelfde moment opstaat, ga dan op hetzelfde moment wandelen, voer de hond op hetzelfde moment, doe je best om bij dat schema te blijven in de dagen voorafgaand aan de verhuizing. Omdat uw huis al in de war is met verhuisdozen, zal het houden van een routine uw hond kalm houden te midden van de chaos.

Laat je hond kennismaken met de nieuwe wijk

Als je verhuizing niet te ver weg is, neem je hond dan mee om de nieuwe buurt te “ontmoeten” voordat je volledig intrekt. Laat hem rondsnuffelen en een beetje verkennen, zodat hij de lay-out van het land kan krijgen. Het is geen slecht idee om dit een paar keer te doen in de dagen of weken voor de verhuizing. Op deze manier is het geen totale schok wanneer je aankomt.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Haarlem

Omgaan met Moving Day met een angstige hond

Verhuisdag is al stressvol zonder rekening te houden met een nerveuze pup. In het midden van de voorbereiding op je verhuizing en de grote dag, moet je je hond echt in het hele plan uitzoeken. Verhuizen met een hond is een ander item om toe te voegen aan de verhuischecklist, en hier is hoe je moet omgaan met de verhuisdag.

Houd je hond bij je

Probeer je hond zoveel mogelijk dicht bij je te houden tijdens de verhuizing. Dit zal helpen de angst van uw hond om naar een nieuw huis te verhuizen te verlichten. Dat betekent hem in het zicht houden terwijl jij en je verhuizers aan het inpakken zijn, hem aan je zijde houden op weg naar het nieuwe huis en hem in de buurt houden terwijl je uitpakt op de nieuwe plek.

Of laat hem bij een vriend logeren

Omgekeerd, als je iemand hebt die in staat is om je hond voor de dag te nemen, is dat een andere optie. Als je een vriend of familielid hebt die je hond kent en leuk vindt (en bij wie je hond zich op zijn gemak voelt), kijk dan of hij de hond een dag kan zitten en breng de hond over nadat de grote verhuizing is voltooid. Op deze manier hoeft uw hond niet om te gaan met de stress van de beweging die om hem heen gebeurt en hoeft u zich geen zorgen te maken dat hij zich misdraagt.

Besteed wat tijd aan speeltijd

Als je tijd hebt op de ochtend van de verhuisdag, neem je hond dan mee voor een rondje hardlopen of voor wat rigoureuze speeltijd. Dit zal hem een beetje verslijten, zodat hij meer moe en ontspannen is als het bewegen begint. Hij zal al angstig genoeg zijn, maar als hij daar te veel energie bovenop heeft, kan hij zich echt ongemakkelijk voelen en echt niet meewerken.

Lees ook:   9 manieren om geld te besparen met zelf te verhuizen

Houd traktaties bij de hand

Je weet al dat het versterken van positief gedrag een geweldige manier is om je hond aan te moedigen. Zorg ervoor dat je traktaties bij de hand hebt op de verhuisdag, zodat je je hond kunt begeleiden om zich te gedragen zoals jij dat wilt. De traktaties zullen je ook helpen om hem te houden waar je hem wilt hebben, vooral te midden van de waanzin van verhuizers die in en uit komen en dingen die in beweging zijn voor de dag. Gooi hem een traktatie als hij luistert naar wat je hem vertelt te doen en geef hem er nog een paar om hem bezig te houden. Jij zult het goede gedrag waarderen en hij zal de traktaties waarderen!

Helpen bij het verlichten van hondenangst na het bewegen

Als je hond in paniek raakt in een nieuw huis, is dat een beetje normaal. Het is een nieuwe ruimte die ze niet gewend zijn, maar hopelijk vestigen ze zich binnen de kortste keren. Er zijn echter dingen die je kunt doen om het hem een beetje gemakkelijker te maken. Laat ons u helpen erachter te komen hoe u een hond kunt helpen zich aan te passen aan een nieuw huis.

Geef ze een veilige ruimte

Uw hond zal ongetwijfeld overweldigd worden in uw nieuwe huis. Geef ze een veilige ruimte vol met bekende dingen. Dit moet hun bed, speelgoed, voedsel en water omvatten, en misschien enkele van je eigen dingen die naar jou ruiken. Geef ze een kussen fop de bank of een van je shirts of een van de knuffels van je kind. Dit zullen allemaal tekenen voor uw hond zijn dat hij veilig is en dat dit thuis is.

Leid hem rond

In plaats van je hond los te laten in de nieuwe ruimte, doe je hem aan de lijn en leid je hem rond. Laat hem zien waar alles is, net zoals je een huisgast zou laten zien. Dit kan ook een deel van de stress verlichten die hij kan voelen bij het verkennen van een nieuw huis. Zodra je hem hebt rondgeleid, breng je hem terug naar zijn veilige ruimte en houd je hem in bedwang. Laat hem geleidelijk de leiding over het hele huis hebben.

Lees ook:   Wat als laatste in te pakken bij een verhuizing

Ga terug naar je routine

Net zoals je een routine had op je oude plek, wil je snel een routine opzetten op de nieuwe plek. Als je hetzelfde schema kunt aanhouden als voorheen, is dat nog beter. Probeer je hond te voeden en uit te laten op dezelfde tijden dat hij gewend is, ook al loopt hij in een nieuwe buurt. Dit kleine beetje structuur en normaliteit zal hem helpen zich gemakkelijker aan te passen aan de omgeving.

Waar het op neer komt

Verhuizen met een hond hoeft geen extra stress toe te voegen aan je verhuisdag, zolang je maar vooruit plant. Net zoals je je gezin voorbereidt op hun rol in de verhuizing, moet je je hond ook voorbereiden. Ze kunnen gestrest raken met een verandering als deze, maar door deze tips te volgen, kun je het hem een beetje gemakkelijker maken.

Veelgestelde vragen

Q:

Is verhuizen stressvol voor honden?

Een:

Ja, verhuizen is absoluut stressvol voor honden. Elke vorm van verandering en verstoring in routine kan hen stress bezorgen.

Q:

Wat moet ik met mijn hond doen op Moving Day?

Een:

Besteed ’s ochtends wat energie, zodat je hond ontspannen is, en houd hem dan bij je in de buurt tijdens de verhuizing, zodat hij gerustgesteld is dat alles in orde is.

Q:

Kunnen honden depressief worden na het bewegen?

Een:

Ja, je hond kan depressief worden na een verhuizing. Als u merkt dat het gedrag van uw hond abnormaal is nadat u bent verhuisd en het wordt niet beter, bel dan uw dierenarts.

Q:

Kunnen honden heimwee krijgen als je beweegt?

Een:

Dat kunnen ze! Net als mensen raken honden gehecht aan waar ze wonen, en soms betekent dat zelfs dat ze wegrennen en proberen terug te keren naar een oud huis.