Top Wellness-apps om u te helpen kalm te blijven tijdens een verhuizing

Het kan moeilijk zijn om je te concentreren op iets anders dan plannen, inpakken (en uitpakken) en andere voorbereidingen tijdens je verhuizing. Wanneer het proces overweldigend wordt, is het essentieel om de tijd te nemen voor zelfzorg om bewegende stress te beheersen. Deze zeven ontspanningsapps helpen je kalm te blijven en verzameld te blijven tijdens je verhuizing.

7 ontspanningsapps om u te helpen uw verhuisstress te beheersen

 1. Het beste om goed te slapen: kalm
 2. Het beste voor stemmingsverhogende beweging: Headspace
 3. Het beste voor geleide meditatie: tien procent gelukkiger
 4. Het beste voor kalmte door creativiteit: Colorfy
 5. Het beste voor productiviteit: fantastisch
 6. Beste voor een snelle stressfix: 3 Minuten Mindfulness
 7. Het beste voor het kalmeren van angst bij kinderen: Ninja Focus

Het beste om goed te slapen: kalm

Als je ’s nachts wakker ligt en stresst over je grote verhuizing, valt Calm op tussen andere ontspanningsapps om je te helpen rustig af te drijven. Gerangschikt als de # 1 app voor slaap, meditatie en ontspanning met meer dan 50 miljoen downloads, biedt Calm rustgevende soundscapes zoals oceaangolven, slaapverhalen van verschillende auteurs (waaronder Matthew McConaughey en Bindi Irwin) en meditaties om je te helpen snel in slaap te vallen (en te blijven).

 • Prijs: Gratis (biedt in-app aankopen). Calm biedt een premium maandelijks, jaarlijks en levenslang lidmaatschap.
 • App Store-beoordeling: 4,8 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 4,4 sterren

Het beste voor stemmingsverhogende beweging: Headspace

Niet alle apps voor angst vereisen dat je stilzit om stress te verminderen. Met de Move Mode van Headspace kun je je humeur een boost geven door mindful te bewegen. Wanneer je je overweldigd begint te voelen, neem er dan vijf (of 30) en laat de spanning los met een thuistraining. Deskundige trainers, waaronder olympiërs Leon Taylor en Kim Glass, leiden een verscheidenheid aan mindful fitnesscursussen die zijn ontworpen om zorgen en verdriet in zowel je geest los te laten als je geest en lichaam.

 • Prijs: Gratis (biedt in-app aankopen). Abonnementslidmaatschap met toegang tot de volledige Headspace-catalogus wordt maandelijks of jaarlijks aangeboden.
 • App Store-beoordeling: 4,9 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 3,6 sterren
Lees ook:   9 verborgen borden om op te letten bij uw nieuwe buurtzoektocht

Het beste voor geleide meditatie: tien procent gelukkiger

Met deze stressverlichtingsapp kun je kiezen uit meer dan 350 geleide meditaties, video’s en podcasts om je ideale meditatie te vinden. Profiteer van de live geleide meditatie van Ten Percent Happier voor real-time stressvermindering. Met gloednieuwe inhoud die dagelijks wordt uitgebracht, kunt u de Ten Percent Happier-app tijdens uw bewegingsproces gebruiken om een gevoel van rust te vinden.

 • Prijs: Gratis (biedt in-app aankopen). Lidmaatschap met toegang tot de volledige Ten Percent Happier-catalogus wordt jaarlijks aangeboden.
 • App Store-beoordeling: 4,8 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 4,8 sterren

Het beste voor kalmte door creativiteit: Colorfy

Herinner je je de vreugde van het openen van een kleurboek en een pak kleurpotloden als kind? Met de Colorfy-app is het kanaliseren van je creatieve kant op het puntje van je vingers met deze virtuele kleurboeken voor volwassenen. Als u op zoek bent naar een unieke stress-app, biedt Colorfy een breed scala aan patronen, mandala’s, dieren en bloemen om te kleuren (en opnieuw te kleuren). Wi-Fi is niet nodig, want u kunt altijd en overal offline werken.

 • Prijs: Gratis (aanbiedingen in-app aankopen)
 • App Store-beoordeling: 4,8 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 4,0-sterren

Het beste voor productiviteit: fantastisch

Gestrest, wetenschappelijk ingestelde mensen verheugen zich! Fabulous kwam voort uit het Behavioral Economics Lab van Duke University als een op wetenschap gebaseerde app. Het doel? Om de beste manier te ontdekken om zowel je hersenen als gewoonten opnieuw te trainen met behulp van evidence-based onderzoek. Met behulp van Fabulous kunt u uw productieve zone vinden en het energieniveau op lange termijn verhogen.

 • Prijs: Gratis (aanbiedingen in-app aankopen)
 • App Store-beoordeling: 4,6 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 4,5 sterren
Lees ook:   3 Bewegende hacks zo slim, zelfs MacGyver zou trots zijn

Beste voor een snelle stressfix: 3 Minuten Mindfulness

Tijdens het verhuisproces is het essentieel om mini-pauzes van zelfzorg te nemen. 3 Minute Mindfulness is een gemakkelijk toegankelijke ontspanningsapp gemaakt met een focus op snelle en eenvoudige mindfulness. De app biedt korte meditaties en ademhalingsoefeningen, waaronder ‘vierkante ademhaling’. Volgens de app “helpt het om angst te kalmeren, focus te brengen en je geest leeg te maken.”

 • Prijs: Gratis (aanbiedingen in-app aankopen)
 • App Store-beoordeling: 4,7 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: momenteel niet beschikbaar op Google Play

Het beste voor het kalmeren van angst bij kinderen: Ninja Focus

Verhuizen kan angstaanjagend zijn voor het hele gezin. Kinderen kunnen ervaring opdoenience stress over het verlaten van hun huidige huis, het bijwonen van een nieuwe school en het maken van vrienden. Een van de beste apps voor angst bij kinderen van 3-12 jaar is Ninja Focus, ontworpen met behulp van experts op het gebied van kinderontwikkeling. Ninja Focus is een mindfulness-platform dat helpt emoties te reguleren en positieve kracht op te bouwen op stressvolle momenten.

 • Prijs: Gratis (aanbiedingen in-app aankopen)
 • App Store-beoordeling: 4,7 sterren
 • Google Play Store-beoordeling: 4,4 sterren

* Deze zeven ontspanningsapps zijn vanaf augustus beoordeeld.

Waar het op neer komt

Verhuizen is een grote, levensveranderende gebeurtenis die een grote hoeveelheid stress met zich mee kan brengen. Door regelmatig een van deze wellness-apps te gebruiken, kunt u uw angst verminderen en een gevoel van rust behouden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik rustig blijven tijdens mijn verhuizing?

Het nemen van pauzes is essentieel tijdens je verhuizing. Als je merkt dat je je overweldigd en angstig voelt, leg dan de verpakkingstape en noppenfolie neer en neem even de tijd om te resetten.

Lees ook:   Veelgestelde vragen over verhuiscontainers

Wat is de beste gratis ontspanningsapp?

De beste gratis ontspanningsapp hangt af van wat het beste werkt met je persoonlijkheid. Bekijk de Apple- of Google Play-appstores en zoek naar ‘ontspanningsapps’. Lees de beschrijving en kosten van de app door om er zeker van te zijn dat er geen maandelijkse of jaarlijkse kosten voor nodig zijn.

Werkt meditatie echt?

Onderzoek van het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) suggereert dat meditatie de symptomen van angst en slapeloosheid kan verlichten en tegelijkertijd iemands algehele stemming kan stimuleren. Als de eerste bemiddelingsapp niet aan uw behoeften voldoet, geef dan niet op. Het is eenvoudig om verschillende apps te downloaden om te testen.

Wat als ik geen rustige ruimte heb om mijn stressverlichtingsapp te gebruiken?

Kalm blijven is niet altijd gemakkelijk als je probeert het omgevingsgeluid af te stemmen. Investeer in een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking die verbinding maakt met uw telefoon, laptop of een ander apparaat. Als je offline ontspanningsapps gebruikt, werkt een paar oordoppen net zo goed.