Leer hoe u kunt inpakken voor een verhuizing

Hoe in te pakken voor een verhuizing is een van de meest voorkomende zorgen die mensen hebben bij de voorbereiding op de verhuisdag. Je wilt niet dat je spullen kapot gaan, maar zou je niet liever geld besparen op verpakkingsmateriaal als je kon? Je kunt zelfs weinig tijd hebben en in de verleiding komen om alles gewoon te gooien waar het past. Hoewel dat misschien een haalbare oplossing op korte termijn lijkt, zul je op de lange termijn eindigen met gebroken en misplaatste bezittingen.

Bij het verpakken draait het allemaal om het gebruik van de juiste maten en soorten dozen en slim omgaan met de ruimte in elk. In deze gids behandelen we alles wat u moet weten over hoe u kunt inpakken voor een verhuizing.

Tips voor het inpakken voor een verhuizing

1. Gebruik het juiste type dozen.

Het kan verleidelijk zijn om wat gratis dozen op te halen bij de slijterij of de postkamer op kantoor, maar daar wil je nog eens over nadenken. Gebruikte dozen hebben meer kans om in te storten, omdat ze waarschijnlijk al in elkaar zijn geslagen tijdens de verzending.

Verhuisdozen zijn steviger gemaakt en maken het tillen en dragen gemakkelijker, wat u wilt als u van plan bent een vrachtwagen voor een dag te huren. Houd er rekening mee dat de meeste professionele verhuisbedrijven geen items verplaatsen die niet in goedgekeurde verhuisdozen zijn verpakt.

2. Gebruik de juiste maat dozen.

Dit is een van de beste inpaktips voor verhuizen. Boeken en andere zware items moeten in kleine dozen worden geplaatst die gemakkelijk op te tillen zijn, of verspreid in de bodems van grotere dozen. Maak niet de klassieke fout om je hele boekenplank in één doos te verpakken en vervolgens te ontdekken dat de doos (of jij) het gewicht niet aankan.

Lichte, omvangrijke items zoals handdoeken en beddengoed moeten in grotere dozen worden geplaatst of kunnen bovenop zware items worden gevuld.

3. Pak zwaar tot licht in.

Zware items gaan in de bodem van dozen om de redenen die we hierboven hebben beschreven. Dit is beter voor de gewichtsverdeling en vermindert uw kansen op het breken van dozen.

Lees ook:   Room by Room Guide: tips voor het efficiënt inpakken van de master bedroom

Als het gaat om het inpakken van een verhuiswagen, gaan zware items eerst naar binnen, op de bodem van de stapel. Het verpakken van zwaardere items bovenop lichtere items kan ervoor zorgen dat dingen binnenin breken of de dozen topzwaar maken. Dit lijkt misschien gezond verstand, maar als je haast hebt om te laden, is het een gemakkelijke fout om te maken.

4. Vul dozen volledig.

Laat geen lege ruimte in dozen. Als je spullen ruimte hebben om rond te rammelen, is de kans veel groter dat ze tijdens de verhuizing verschuiven en zal er onvermijdelijk iets breken. Weten hoe je moet inpakken voor een verhuizing kan dit helpen voorkomen. Gebruik pinda’s, verzegelde luchtzakken, krantenpapier of zelfs handdoeken en dekens om de inhoud van de doos strak te houden.

5. Wikkel kwetsbare items zorgvuldig in.

Gebruik indien mogelijk afscheiders bij het verpakken van gerechten, glaswerk, porselein en andere breekbare items. En nogmaals, verpak ze niet allemaal in één doos.

Wikkel elk item afzonderlijk (laat je niet verleiden om twee borden in één vel krant te wikkelen; een van hen wil bij het uitpakken verbrijzeld op de grond belanden.)

6. Gebruik gedetailleerde labels.

Label elke doos duidelijk aan alle kanten met de aangewezen kamer, een korte lijst met inhoud en een indicatie van breekbare items. Overweeg een gedetailleerde inventaris of spreadsheet met genummerde dozen te maken, zodat u, als het tijd is om uit te pakken, niet door verschillende dozen hoeft te graven om te vinden wat u nodig hebt.

Als u een persoon met kleurcodering bent, kunt u deze aanpak ook gebruiken en elke kamer een kleur toewijzen.

Deze aanpak helpt je ook om dingen bij te houden tijdens de verhuizing. Er is niets leuks aan iets nodig hebben en geconfronteerd worden met een kamer vol niet-identificeerbare dozen.

7. Demonteer met zorg.

Je zult alles wat je uit elkaar haalt weer in elkaar moeten zetten, dus let goed op hoe meubels in elkaar passen. Doe schroeven en andere hardware in een plastic zak en plak deze stevig vast aan het meubilair. Label de zakken voor het geval ze er tijdens de verhuizing afvallen.

Lees ook:   Basisbeginselen van tijdelijke huisvesting

Wanneer u elektronica inpakt voor een verhuizing, gebruikt u labels op elke stekker en maakt u foto’s om te bepalen waar u elk snoer moet bevestigen.

8. Beknibbel niet op de tape.

Professionele verhuizers hebben de neiging om ten minste drie stroken hoogwaardige verhuistape te gebruiken voor de bodem van verhuisdozen. Welke verpakkingstape u moet kopen, is een van de belangrijkste factoren in uw verhuizing en gemakkelijk te goedkoop door te weinig te gebruiken of goedkope benodigdheden te kopen. Je zou willen dat je aan het goede spul had gespendeerd als je dat erfstuk weer aan elkaar lijmt.

9. Organiseer je.

Als je tot het laatste moment wacht om in te pakken, ben je ongeorganiseerd en gooi je niet-gerelateerde items in dozen om ze het huis uit te krijgen. Begin vroeg en maak een gedetailleerd plan. Neem het kamer voor kamer en pak soortgelijke items samen in.

10. Houd kamers bij elkaar.

Verpak samen items die in dezelfde ruimte thuishoren. Wanneer u geld probeert te besparen op verhuizen, kan het verleidelijk zijn om in tegenstelling tot items in dozen te gooien om ruimte te vullen, maar u zult eindigen met een puinhoop om door te sorteren wanneer u bij uw nieuwe huis aankomt. Bespaar jezelf wat stress en frustratie door dozen gesorteerd op kamer te houden.

Bonus: Gebruik onze afdrukbare checklist voor het inpakken van kamer tot kamer.

11. Veilige deuren en laden.

Gebruik touw, riemen of tape om de deuren en andere beweegbare onderdelen op items zoals kasten en koelkasten vast te zetten. Verwijder alle inhoud uit dressoirs en verwijder vervolgens de laden en stapel ze afzonderlijk. Dit maakt het dressoir veel lichter en gemakkelijker mee te nemen. Het is geen pretje om in het gezicht geslagen te worden met een lade die schurk is geworden.

12. Koppel de koelkast twee dagen eerder los.

U wilt koelkasten en diepvriezers ten minste 48 uur voor uw verhuizing loskoppelen om ze de tijd te geven om te ontdooien. Dat betekent ook dat je moet beginnen met het legen van die items en het eten van bederfelijke voedingsmiddelen een week of twee van tevoren.

Lees ook:   Een studenten verhuisservice inschakelen?

13. Gooi voorwerpen weg die niet verplaatsbaar zijn.

Zaken als brandblussers, motoroliën en brandstoffen, verf en reinigingsvloeistoffen zoals bleekmiddel of ammoniak zijn niet toegestaan in rijdende vrachtwagens, meestal vanwege het potentieel om de rest van uw spullen te beschadigen. Je moet deze items weggooien voordat je verhuist.

14. Pak een nachttas in.

Je eerste nacht in het nieuwe huis zal zoveel gemakkelijker zijn als je een dag aan kleding, toiletartikelen, medicijnen en andere benodigdheden apart hebt verpakt voor iedereen in het gezin. Niemand wil de volgende ochtend door dozen graven om een tandenborstel of koffiefilters te vinden.

15. Houd gereedschap bij de hand.

Samen met de woonbenodigdheden wilt u een onderhoudskit en enkele basisreinigingsbenodigdheden (bezem, stofzuiger, vuilniszakken) binnen handbereik houden tijdens de verhuizing. Je wilt niet beginnen met het graven van dozen om een specifieke boor te vinden om je bed op de eerste nacht weer in elkaar te zetten.

16. Verplaats niet alles.

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je in de loop der jaren aan veel dingen vastgehouden die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Gebruik uw verhuizing als een kans om te verkleinen en rommel op te ruimen.

Heb je kleding die je al meer dan een jaar niet hebt gedragen? Verzend of doneer het. Die losse gewichten bedekt met spinnenwebben in de garage? Craigslist. Betaal niet iemand om de rommel te verplaatsen die je niet meer nodig hebt.

Waar het op neer komt

Er zijn zoveel dingen om te onthouden bij het verhuizen. Verhuizen kan stressvol zijn, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Maak een plan, houd je eraan en zet het vroeg in actie, zodat je voldoende tijd hebt om alles gedaan te krijgen. Het uitstellen van de voorbereiding op een verhuizing zal niet lonen.

Als u weet hoe u moet inpakken voor een verhuizing, krijgt u een solide start van uw verhuizing. En als je klaar bent met inpakken, bekijk dan deze checklist voor bewegende dagen voor meer tips.