Verhuizen met kinderen: 3 dingen om met je kind te bespreken

Jonge gezinnen pakken dozen in met hun baby en bereiden zich voor op een grote verhuizing.

Bewegen is onder alle omstandigheden moeilijk. Er is te veel te doen, te veel om in te pakken en te veel om op de vrachtwagen te laden. Dan zijn er al die dingen zoals het veranderen van hulpprogramma’s, het doorsturen van e-mail en het vinden van nieuwe mensen om bevriend mee te raken. Voeg nu kinderen toe aan de mix.

Ja, de complexiteit groeit ook gewoon als je kinderen verhuist. Afhankelijk van hun leeftijd en temperament zien kinderen bewegen als het ontwortelen van hun leven of als een uitdaging om aan te pakken of ergens daartussenin. Maar voor kinderen is bewegen nooit triviaal, en een psychologische studie uit 2016 schetst potentieel gevaarlijke uitkomsten voor mensen die vaak bewegen tijdens de kindertijd.

Er zijn veel uitdagingen verbonden aan het maken van een verhuizing met kinderen. Om het proces soepeler te laten verlopen, zijn hier drie dingen die u de tijd moet nemen om met kinderen te bespreken voordat u verhuist. Doe het in feite lang voordat de verhuisdag aanbreekt:

  1. Hoe het kind zich voelt.
  2. Hoe zijn of haar vriendschappen zullen worden beïnvloed.
  3. De veiligheid van de nieuwe locatie.

Het erkennen van de gevoelens van kinderen voor een verhuizing

Dr. Fran Walfish, een beverly hills psychotherapeut en auteur van De zelfbewuste ouder, merkt op dat verhuizen naar een nieuw huis krachtige gevoelens bij het kind kan veroorzaken. Verlatingsangst kan worden veroorzaakt door het proces van het verlaten van een vertrouwde omgeving en de onzekerheid die gepaard gaat met de nieuwe locatie.

Ze benadrukte het belang van het aanmoedigen van kinderen om hun gevoelens in deze tijd te delen.

Lees ook:   10 adviezen voor het vestigen in een nieuwe stad in 2017

“Moedig je kind aan om alle krachtige gevoelens direct aan je te uiten, waaronder verdriet, opwinding, angst en woede,” zegt Walfish.

Ze raadt verder aan om een plakboek te maken dat zich richt op zowel het oude huis als het nieuwe huis. In het gedeelte gewijd aan het oude huis vindt u foto’s van kamers, nabijgelegen locaties, vrienden en familie. Misschien wil je ze zelfs kleine aandenkens laten plaatsen van mensen en plaatsen die ze het meest zullen missen.

Maar concentreer je niet alleen op wat er achterblijft. Om te helpen bij het opbouwen van opwinding voor de nieuwe bestemming voor uw kinderen voordat u verhuist, vraagt u toeristische brochures aan en gaat u door regionale tijdschriften of kranten om dingen in te voeren waar het kind enthousiast over is. Zorg ervoor dat je ruimte laat voor nieuwe herinneringen om toe te voegen.

Vriendschappen: Oud en Nieuw

Contact houden met oude vrienden

Een veel voorkomende zorg voor kinderen voor een verhuizing, vooral tieners, is het achterlaten van hun vrienden en de bezorgdheid dat ze geen nieuwe vriendschappen kunnen smeden op hun nieuwe school. Het is belangrijk om elk van deze zorgen afzonderlijk aan te pakken.

Help kinderen brainstormen over alle manieren waarop ze contact kunnen houden met hun bestaande vrienden. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze elkaar volgen op verschillende sociale mediaplatforms en communiceren via videoberichten, e-mail of sms.

Sommige kinderen kunnen enthousiast zijn over het ontvangen van fysieke post van vrienden en familie die ze zullen achterlaten. Als dit aantrekkelijk is voor het kind, kunt u pakketten met ansichtkaarten kopen en postzegels en het nieuwe postadres aan elk briefkaart toevoegen. Laat je kinderen ze dan aan een aantal van hun favoriete mensen geven.

Lees ook:   Hoe te beginnen met uitpakken en uw huis organiseren na een verhuizing

Zorg ervoor dat u ook een set voor uw kind koopt en moedig haar of hem aan om regelmatig te gaan praten.

Nieuwe vrienden maken

Het maken van nieuwe vrienden is een grotere uitdaging omdat de mogelijkheid om dit te doen uiterst beperkt is. Gebruik het internet om gebieden, interesses, clubs en groepen in de omgeving of de nieuwe school van uw kind te verkennen. Laat ze een of twee buitenschoolse activiteiten kiezen om aan deel te nemen die gericht zijn op een van hun persoonlijke interesses. Dit zorgt ervoor dat ze kinderen ontmoeten die dezelfde interesses hebben die ook geschikt zijn voor de leeftijd.

Tot slot, wanneer je de nieuwe bestemming bereikt, maak dan een familiewandeling door de buurt. Moedig kinderen aan om contact op te nemen wanneer ze potentiële vrienden zien. Het zal niet gemakkelijk voor hen zijn, maar het zal een goede gewoonte vormen voor later in het leven.

Veiligheid en beveiliging

Een andere veel voorkomende angst waarmee kinderen van alle leeftijden worden geconfronteerd wanneer ze worden geconfronteerd met een nieuwe stap, is destabilisatie in hun gevoelens van veiligheid en geborgenheid. Zelfs wanneer ze niet in staat zijn om dit te verwoorden, wordt het duidelijk met schijnbaar willekeurige meltdowns over onbelangrijke gebeurtenissen.

Er zijn twee manieren om kinderen te helpen hun angst onder ogen te zien en hen een betrouwbaar gevoel van veiligheid te geven.

Erken eerst dat naar een gloednieuwe plek gaan een beetje eng kan voelen omdat het volledig onbekend is. Vraag of ze meer willen weten over de plek waar ze naartoe verhuizen. Make sure je bent bereid om ze uitleg te geven over wat hun nieuwe stad veilig maakt. Er zijn tal van online veiligheidsbronnen die ouders kunnen raadplegen om de beste informatie over de nieuwe stad te vinden.

Lees ook:   Verplaats grote apparaten veilig

Je kunt kinderen ook kaarten van de stad geven met alle belangrijke locaties in hun dagelijks leven duidelijk aangegeven. Voor kinderen met een eigen smartphone zijn er veel apps die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Een andere belangrijke manier om hun gevoel van veiligheid te versterken, is door zoveel mogelijk van hun dagelijkse routine op zijn plaats te houden. Dit is vooral belangrijk voor jongere kinderen, maar routine is ook gunstig voor tieners. Door de maaltijdtijden hetzelfde te houden en ervoor te zorgen dat kinderen voldoende slaap krijgen, kunnen ze toetsstenen krijgen voor wat anders als een zeer desoriënterende ervaring zou voelen.

Ervoor zorgen dat kinderen zich op hun gemak voelen en actief worden aangemoedigd om tijdens het verhuisproces over hun gevoelens te praten, maakt het voor hen om specifieke zorgen aan te pakken als ze naar voren komen.

Door het initiatief te nemen om twee van de meest voorkomende van deze zorgen te bespreken, kan het hen een toegangspoort geven om hun andere gevoelens openlijker te verkennen en hen de geruststelling te geven dat je er zult zijn om hen door de overgang te helpen.