Tapijtvloeren zijn terug – en het is beter dan ooit

We zijn de afgelopen tien jaar geobsedeerd door houten vloeren en sturen kamerbrede tapijtvloeren rechtstreeks naar de vuilnisbak. Er is ook een goede reden voor de beslissing. Tapijten kunnen stof en huidschilfers vasthouden die allergieën verergeren. Tapijt vlekken gemakkelijk en kan er na een tijdje groezelig uitzien (en ruiken). En veel tapijten ontgassen schadelijke chemicaliën in uw ruimte.

Maar de nieuwste tapijtvloeropties zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals natuurlijke vezels of gerecyclede materialen die onderhoudsarm en gemakkelijk te reinigen zijn. Bovendien zijn tapijttegels van bedrijven als FLOR modern en eenvoudig te installeren. Als een deel van uw tapijttegelvloer beschadigd is, vervangt u de beschadigde tegel (s) door een fris, nieuw stuk.

Stofzuigers zijn tegenwoordig ook efficiënter, waardoor het gemakkelijker is om eventuele allergie-boosdoeners op te zuigen. En dankzij HEPA-filters kunnen de nieuwste stofzuigers die schadelijke allergenen effectief in de vacuümzak vangen.

Houten of tegelvloeren kunnen onderhoudsarm zijn, maar er gaat niets boven het warme en gezellige gevoel van een pluche vloerbedekking. Hier zijn 10 van de beste nieuwe tapijtvloerideeën:

Ideeën voor tapijtvloeren met patroon

moderne tapijtvloerideeën

Eviled/Shutterstock

Eigentijdse, laagpolige, gestreepte tapijtvloeren breiden een ruimte visueel uit. Een gevarieerde streep verbergt ook vlekken en onvolkomenheden goed.

ideeën voor tapijtvloeren met patronen

Elnur/Shutterstock

Tapijtvloeren met patronen zijn een goede manier om diepte en textuur aan een kamer toe te voegen. Zoek naar een patroon met meerdere kleuren om de accessoires van een kamer samen te trekken.

Mint Images / Getty Images

Als uw muren en meubels neutraal zijn, voegt een geometrisch en kleurrijk tapijtontwerp een frisse, eigentijdse uitstraling toe aan uw ruimte. Beeld:

ideeën voor tapijtvloeren

BondRocketImages/Shutterstock

Wanneer u met een gedurfd tapijtpatroon werkt, overweeg dan om een visuele rand rond de kamer te maken door de tapijttegel op 12 tot 18 inch afstand van de muren te beëindigen.

neutrale moderne tapijtvloerideeën

Eviled/Shutterstock

Een grootschalig patroon zoals dit luciferhoutjesontwerp zorgt ervoor dat een kamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Lees ook:   5 manieren om de perfecte spabadkamer te creëren

Tapijttegel

tapijttegelideeën

Wereldbreed/Shutterstock

Een geometrisch gedessineerde tapijttegel voegt dimensie toe aan een ingetogen, neutrale kamer.

Moderne woonkamer met tapijttegels

Aleksandra Zlatkovic / Getty Afbeeldingen

Tapijttegels met een ontwerp met een hoge textuur zijn eenvoudig te installeren omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over bijpassende randen.

Trap met vloerbedekking

trap met vloerbedekking

PastPostPro/Shutterstock

Voeg tapijt toe aan uw trappenhuis voor een moderne ontwerpfunctie die ook gemakkelijk onder de voeten is.

Gelaagde vloerbedekking

ideeën voor vloerbedekking

Alaettin YILDIRIM/Shutterstock

Om kleur of contrast toe te voegen aan een kamer met vloerbedekking, legt u een vloerkleed over het tapijt. Een vloerkleed onder het vloerkleed houdt het stevig op zijn plaats.

Aangewezen tapijtgebied

moderne tapijtideeën

JR-voorraad/Shutterstock

Creëer aangewezen zones in een open plattegrond door een plek te bekleden en houten vloeren of tegels toe te voegen voor het drukbezochte gebied.