Slechte slaapkamerreinigingsgewoonten om naar bed te brengen

slechte slaapkamer schoonmaakgewoonten 2

Houd je slaapkamer klaar voor R & R door deze slechte schoonmaakgewoonten in de slaapkamer naar bed te brengen. Beeld: Photographee.eu/Shutterstock

Je slaapkamer is je heiligdom. Het is waar je naartoe gaat om uit te rusten en verjongd te worden. Het is waar je droomt, plant en – als je net als wij bent – veel van je Netflix-binging doet. Dit is een herstellende ruimte. Althans, dat is het idee. Maar nadat je alle andere delen van je huis hebt schoongemaakt die gasten daadwerkelijk zullen zien, kan het netjes houden van je slaapkamer als een lage prioriteit voelen. Dat is wel een probleem. Slechte schoonmaakgewoonten in de slaapkamer kunnen van invloed zijn op je humeur en je slaap.

Als je beter wilt rusten, je meer verjongd wilt voelen aan het begin van je dag en schuldvrij wilt genieten van die filmmarathons in bed, is het belangrijk om je kamer schoon te houden. En we zijn er om te helpen. We hebben het al gehad over hoe je je schoonmaakspel in de badkamer en keuken kunt verbeteren, maar laten we onze heiligdommen niet armoedig achterlaten. Gooi deze vijf slechte schoonmaakgewoonten voor slaapkamers weg om te genieten van een betere bedtijd.

slechte slaapkamer schoonmaakgewoonten 1

Een platformbed dat gelijk met de vloer ligt, kan ervoor zorgen dat de ruimte eronder schoon blijft. Beeld: Photographee.eu/Shutterstock

Laten we een van de ergste slechte slaapkamerreinigingsgewoonten uit de weg ruimen. Schoonmaken onder je bed is een enorm gedoe, maar het is een stuk beter dan slapen boven een enorme stapel stofkonijnen (hallo, allergieën!). Trek eerst elk item onder je bed vandaan. Als je die ruimte gebruikt om dingen op te slaan die je nooit gebruikt, is het misschien tijd om er afstand van te doen. Het laten lopen van de bezem of stofzuiger onder het bed is een stuk eenvoudiger als je niet door een stapel rommel hoeft te navigeren.

Lees ook:   Hoe slijm uit tapijt te krijgen

Als je een hack wilt om dit karwei een fluitje van een cent te maken, begin dan met een bedrok. Het staat ook bekend als een stofroes voor een goede reden. Deze beschermende barrière maakt je bed niet alleen schattiger, het minimaliseert ook het vuil en puin dat zich eronder ophoopt. Of, als u deze to-do permanent wilt afvinken, koop dan een platformbed met stevige randen die uw matras rechtstreeks op de vloer verbinden. Je krijgt bonuspunten als het ingebouwde opslag heeft.

Je bed opmaken/niet opmaken

Mama had gelijk. Elke ochtend je bed opmaken is eigenlijk best belangrijk, zo blijkt. Niet alleen zorgt het ervoor dat uw kamer er onmiddellijk schoner uitziet, het kan ook uw algehele productiviteit en geestelijke gezondheid ondersteunen. En echt, het duurt allemaal twee minuten, dus waarom probeer je het niet een paar weken en kijk je of je een verschil merkt?

Als je bed bedekt is met een berg decoratieve kussens en plaids, overweeg dan om het ontwerp te stroomlijnen. Hoewel deze leuke accenten flair aan uw ruimte kunnen toevoegen, kunnen ze het beste worden gebruikt in een logeerkamer. Als ze je ervan weerhouden om elke dag je bed op te willen maken, schaden ze eigenlijk het algehele ontwerp van je ruimte.

Nu, dit alles gezegd, spring niet uit bed en maak het eerste ding. Laat je lakens naar achteren trekken terwijl je je tanden poetst en je koffie zet. Dit geeft je beddengoed de kans om te ademen en zorgt ervoor dat je geen zweet en huisstofmijt in je lakens opsluit. En vergeet op dat gebied niet om je lakens regelmatig te wassen.

slechte slaapkamer schoonmaakgewoonten 3

Laat de stoel in je kamer zitten. Beeld: Ant Clausen/Shutterstock

“De stoel” gebruiken

Ah, de voorzitter. Het is vrijwel iconisch. Als tv een indicator is, heeft de slaapkamer van elk tienermeisje deze veredelde kastvervanging in een hoek. Maar val niet ten prooi! Een stoel is geen kledingkast en versleten kleding mag daar niet worden achtergelaten. Het is geen kast. Het is geen haalbare optie voor het opbergen van kleding. Laat de stoel niet tussen jou en je beste, meest georganiseerde zelf staan.

Lees ook:   Beste kanaalloze verwarmings- en koelsystemen

Als je een gebruiker van de stoel bent, neem dan enkele stappen om de gewoonte te doorbreken. Ruim eerst je kast op. (Als je problemen hebt met het loslaten van dingen, kan de KonMari-methode helpen.) Het is een stuk gemakkelijker om een item weer op te hangen als je niet meerdere duwen hoeft te gebruiken om het weer op zijn plaats te krijgen. Meer ruimte voor kledingopslag maakt organisatie eenvoudiger.

Doe dan iets anders met de stoel. Zet het op met kussens en een gezellige plaid voor een leeshoekje. Zet er een paar weken een potplant op terwijl je de gewoonte doorbreekt. Doe wat je moet doen om jezelf te dwingen om dingen weg te leggen of in de mand te leggen nadat je ze hebt gedragen. Zodra je de gewoonte doorbreekt, zul je verrast zijn hoe gemakkelijk het is om je kamer netjes te houden.

Schoonmaken terwijl je lakens wast

Als dit artikel je motiveert om een grote slaapkamer schoon te maken, kudos! Maar begin niet met het strippen van je bed. Als je gaat afstoffen, laat je beddengoed dan liggen. Anders klop je al dat stof en puin op je kale matras en dek je er vervolgens overheen als je schone lakens weer aanbrengt. uw bed. En hoewel je het verschil waarschijnlijk nooit zult merken, doet het je slaapkamerhygiëne geen goed.

slechte slaapkamer schoonmaakgewoonten 4

Vergeet niet om schoon te maken onder de lakens. Je matras laten zoals het is, is een van de meest voorkomende slechte schoonmaakgewoonten voor de slaapkamer. Beeld: hxdbzxy/Shutterstock

Je matras en kussens negeren

Over slaapkamerhygiëne gesproken, laten we het hebben over de dingen die iets moeilijker in de wasmachine te gooien zijn. Je kussens en matras worden een beetje beschermd door je lakens, maar niet helemaal. Ze moeten ook af en toe worden schoongemaakt en ontsmet.

Lees ook:   7 natuurlijke ongediertebestrijdingsmiddelen die werken

En, goed nieuws, je kunt kussens in de wasmachine gooien, dus dat is een vrij eenvoudige taak. Voeg een paar tennisballen toe aan de droger voor extra luchtigheid en je zult blij zijn dat je deze to-do hebt aangepakt.

Het matras, hoewel ontmoedigend, is eigenlijk ook vrij eenvoudig schoon te maken. Het is net zo eenvoudig als het stofzuigen van je matras, het behandelen van eventuele vlekken, het besprenkelen met zuiveringszout om het te ontgeuren en vervolgens weer stofzuigen! Idealiter laat je het zuiveringszout 24 uur staan, zodat het zijn beste werk kan doen.

Heb je slechte schoonmaakgewoonten in de slaapkamer die je klaar bent om naar bed te brengen? Is deze gids nuttig? Vertel ons hoe u uw kamer klaar houdt voor ontspanning in de reacties hieronder.