10 eenvoudige stappen om uw ideale salontafel te kiezen

kratten salontafel

Een woonkamer zonder salontafel heeft veel weg van een supermodel zonder lippenstift. Net zoals lippenstift een detail is dat een look compleet kan maken, kan ook de perfecte salontafel dat ook. Salontafels dienen verschillende doeleinden; van het voltooien van een look, tot opslag en weergave zijn ze hard nodig in een ruimte. De vraag is welke stijl werkt voor jouw kamer. Moet je gaan met een houten exemplaar met dikke poten, metallic met een glazen blad; moet het rond, vierkant of rechthoekig zijn? De opties zijn eindeloos en kunnen soms overweldigend zijn. Mijn tien tips helpen het doolhof van beslissingen te doorbreken en sturen je in de richting van de perfecte salontafel.

vierkante salontafel

Kateryna.m / Twenty20

Koop dit product nu: Vierkante salontafel

Begroting

De prijspunten voor een salontafel kunnen variëren van ultraduur tot zeer budgetvriendelijk, dus weet voordat je begint met winkelen wat je eraan te besteden hebt. Uw totale budget moet worden onderverdeeld in gebieden zoals accessoires, verlichting en meubels. Het meubellijnitem omvat de bank, bijzettafels, stoelen en salontafel, met een groter deel toegewezen aan de grotere stukken. Het goede nieuws is dat je een beetje op je budget kunt buigen als je iets ziet waar je van houdt, zolang het maar niet de kwaliteit van de bank of stoelen omvat.

Vorm

Terwijl je het plan voor je woonkamer opstelt, denk dan na over de beste vorm voor de ruimte. Heeft u kinderen of huisdieren? Is het een grote kamer of is het klein en smal? Een ronde of ovale salontafel is ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. De gebogen rand betekent dat een scherpe hoek niemand verwondt als iemand valt of er tegenaan botst. Door een rechthoekige vorm te gebruiken en 30 inch tussen de televisieconsole en de salontafel toe te laten, krijgt u de juiste hoeveelheid ruimte om tussen de twee stukken te lopen. Een afgeronde geeft iets meer ruimte om langs te lopen, omdat deze wegbuigt van de televisieconsole.

Lees ook:   Bed- en matrashoogte

Grootte

Net als bij vorm, moet u de maat bepalen die u nodig hebt. De hoogte van een salontafel is belangrijk. Het mag niet lager zijn dan 1-2 inch van de stoel van uw bank. De standaardhoogte voor een tafel is 16-18 inch en past goed bij een bank van typische grootte. Een hogere bank vereist een hogere tafel, een die 20-21 inch hoog is. De hogere tafel zal ook handiger zijn als u veel vermaakt, omdat het voor gasten gemakkelijker zal zijn om een glas of een bord neer te zetten.

opbergtafel

Melpomenem / Getty afbeeldingen

Shop nu deze producten: Opbergtafel

Functionaliteit

Een andere belangrijke factor is om te weten wat het primaire gebruik zal zijn. Zal de tafel decoratiever zijn of opbergruimte bieden? Hoeveel opslagruimte is voldoende? Tafels kunnen worden geleverd met planken of laden om alles op te bergen, van kinderspeelgoed tot die voorraad tijdschriften die je ooit zult lezen.  Ongeacht of opslag nodig is, is de kans nog steeds groot dat u een drankje of een bord naar beneden wilt kunnen plaatsen zonder het risico om te vallen.  Kies een stuk dat gemakkelijk drankjes en snackborden bevat. Als decor meer het doel is, kun je je concentreren op een met lijnen en textuur in een materiaal waar je van houdt.

Materiaal

Over materialen gesproken, salontafels kunnen ook in een grote verscheidenheid voorkomen. Er zijn industriële exemplaren in metaal. Materialen zoals glas in combinatie met messing of staal bieden een meer verfijnde uitstraling. Of het nu eiken, esdoorn, kersen of walnoot is, hout heeft zijn eigen gevoel. Eiken en esdoorn zijn aan de meer casual kant met walnoot en kers met een meer formele uitstraling. Overweeg lucite te gebruiken, het zal ervoor zorgen dat je tafel in de kamer zweeft en het biedt een modernere aantrekkingskracht.

glazen salontafel

s-cphoto / Getty Afbeeldingen

Shop nu dit product: Stijlvolle Salontafel

Lees ook:   5 manieren waarop manden een revolutie teweeg kunnen brengen in uw voorraadkastorganisatie

Stijl

Formeel, informeel, modern of vintage; dit zijn allemaal stijlen waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van uw salontafel. Als je de voorkeur geeft aan een eigentijdse look, kies dan voor een strakke metalen tafel met een glazen blad. Als country casual meer jouw snelheid is, zou een rustieke eikenhouten tafel perfect zijn. Kies een ronde tafel met houten gedraaide poten voor een romantisch gevoel. Er zijn veel stijlen om uit te kiezen, gebruik gewoon het decoratieschema van de kamer als uw gids.

Schub

Ik wil het belang van schaalgrootte benadrukken. Elk stuk in uw kamer moet de juiste schaal hebben. Een zware onhandige overvolle comfortabele bank in combinatie met een sierlijke salontafel op de zolder van je oma is bijvoorbeeld niet de juiste weegschaal. Combineer in plaats daarvan een overvolle bank met een grote tafel. De twee stukken, zijnde van equal gewicht en grootte, zal meer in schaal met elkaar. Het is het beste om de sierlijke salontafel te combineren met een kleinere, delicatere loveseat of bank. Schaal gaat simpelweg over de grootte en het visuele gewicht van objecten in een kamer die vergelijkbaar zijn.

Alternatieven

Soms kun je door out of the box te denken de perfecte salontafel vinden die misschien helemaal geen tafel is. Oude stoombootstammen, cederhouten kisten en ottomanen zijn fantastische alternatieven voor de typische salontafel. Elke optie biedt zijn eigen eclectische aantrekkingskracht. Ottomanen kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt van leer of mooie stoffen die wat extra visuele interesse en textuur aan de kamer toevoegen. Ze kunnen ook dienen als een plek om je voeten omhoog te zetten zonder je zorgen te maken over het tafelblad. Ze zullen goed werken in elke verkeersluwe familiekamer die veel wordt gebruikt. Vaak waren stammen de enige manier waarop immigranten hun leven van de oude wereld naar de nieuwe brachten. Als je geluk hebt, heb je misschien een oude streamer-koffer geërfd om nostalgisch in je familiekamer te gebruiken en een interessant gespreksstuk te creëren.

kratten salontafel

Loreke76 / Twenty20

Kleine groepen

Wie zegt dat je maar één tafel hoeft te gebruiken? Probeer een verzameling tabellen. Voor een interessante look plaats je twee sets identieke nesttafels naast elkaar en trek je elke tafel uit om het oppervlak uit te breiden terwijl je ook de tafelbladen spreidt. Als je ruimte breed is en je hebt nog geen tafel gevonden die je leuk vindt, plaats dan twee tafels naast elkaar en maak een grotere tafel. . Een andere optie is om verschillende tuinkrukken te cureren en ze te gebruiken als een banktafeloplossing. Ze zijn er in verschillende kleuren en patronen die perfect zouden zijn in een heldere zonnige woonkamer.

Lees ook:   10 creatieve manieren om uw niet-werkende open haard te versieren

Winkelen

Nu je een budget hebt bepaald, je stijl, functionaliteit, grootte en materiaal hebt bepaald, is het tijd om te winkelen. Dat is het beste deel van versieren, toch? U kunt winkelen in de high-end warenhuizen, u kunt cruisen op de vlooienmarkten of dwalen door de antiquairs.  Vergeet niet om de afmetingen van de kamer, de beschikbare ruimte voor de bank, de hoogte van de bank en afbeeldingen van andere meubels mee te nemen. Deze zullen u helpen om iets te kiezen dat op schaal is, passend in stijl en perfect voor uw kamer. Het vinden van de perfecte salontafel kan enige moeite en doordachte overweging vergen, maar het hoeft geen overweldigende taak te zijn.  Nu gewapend met deze tips, kan het zoeken naar de ideale tafel leuk en inspirerend zijn. Geniet van de zoektocht of het nu gaat om een Lucite-tafel of een tafel die uw gasten aan het praten zal hebben, u zult het perfecte stuk voor uw ruimte vinden.  Meer nuttige tips zijn hier ook te vinden. Zijn er nog andere tips om te overwegen bij het uitzoeken van een salontafel?