11 slimme manieren om uw bonuskamer te gebruiken

Loft Appartement in Moskou; kinderkamer

Loft Appartement in Moskou; kinderkamer

Vostok / Getty Afbeeldingen

De meeste ruimtes in uw huis hebben al een aangewezen gebruik. De keuken is waar je samenkomt met familie en je slaapkamer is je nachtelijke adempauze. Dus als je een kamer hebt die geen duidelijk doel heeft, kun je je achter de oren krabben. Bonuskamers zijn vaak weggestopt boven garages of op zolders en creëren soms uitdagende lay-outs. Maar een beetje slimme planning kan u helpen de ruimte te definiëren en uw bonuskamer in een van de beste plaatsen in uw huis te veranderen. Weet je niet zeker wat je moet doen met de onhandig geplaatste ruimte? Hier zijn enkele ideeën om uw ontwerpsappen te laten stromen.

1. Huiswerkruimte

Als je merkt dat je kinderen de neiging hebben om overal in huis papieren, ordners en studieboeken achter te laten, kan je bonuskamer de perfecte huiswerkruimte zijn. Rustig en vrij van afleidingen zoals tv en videogames, een paar comfortabele stoelen en een werkruimte veranderen een grote, lege kamer in een rustige plek voor kinderen om zich vast te klampen. Zorg ervoor dat je schappen met schoolbenodigdheden bevoorraadt en gebruik organisatorische oplossingen (denk aan mappen) om het werk van kinderen gescheiden te houden van hun broers en zussen.

interieur van thuiskantoor in modern modelhuis

dowell / Getty Images

2. Thuiskantoor

Je hebt misschien geen huiswerkkamer nodig, maar bonuskamers kunnen ook geweldig werken als studies of thuiskantoren. Omdat ze vaak gescheiden zijn van lawaaierige kamers zoals de keuken, zijn ze de perfecte plek om een beetje werk gedaan te krijgen. Met een solide bureau, voldoende verlichting en een computer kan een bonuskamer een katalysator worden voor productiviteit – of op zijn minst een rustige plek voor telefonische vergaderingen.

Lees ook:   Een stijlserie definiëren: wat is Frans countrydesign?

3. Yogastudio

Vind je het leuk om zen te worden? Je bonuskamer kan een complete oase worden om jezelf te centreren en aan je Eagle-pose te werken. Denk er eens over na: bonuskamers hebben niet altijd de beste verlichting, waardoor ze ideaal zijn voor activiteiten die profiteren van low-key licht. Pak een paar rietverspreiders met je favoriete kalmerende geuren, sluit een luidspreker aan op een ontspannende afspeellijst en je hebt een speciale ruimte voor je yogabeoefening.

Zithoek in de woonkamer in moskou appartement;

Vostok / Getty Afbeeldingen

4. Bibliotheek

Vreemde hoeken zijn misschien niet logisch voor een slaapkamer, maar een ongemakkelijke kamer is ideaal voor boeken. Creëer je eigen bibliotheek met doe-het-zelf rekken en voeg veel comfortabele stoelen en lampen toe voor individuele leesruimtes. Met een kamer die vrij is van afleidingen, zul je het geweldig vinden om een kopje thee in je bonuskamer te brengen om die thriller in te halen die je hebt gelezen.

5. Tiener hangout

Laten we eerlijk zijn. Tieners willen niet altijd met de rest van het gezin omgaan. Toch kun je ze op zijn minst in je huis houden als je ze een privéruimte geeft die ze hun eigen kunnen noemen. Een hangplek voor tieners kan een tv- en gamesysteem, een luidspreker voor hun telefoons, veel oplaadpunten en zelfs een snackstation of minikoelkast zijn om die eindeloze eetlust te stillen.

Eigentijds kinderkamerinterieur. Pastelkleurig bed, kussens, plank, hanglamp, bank, tapijt, tafel, vaas en plant. Sjabloon voor kopieerruimte. Weergeven.

ExperienceInteriors / Getty Images

6. Speelzaal

Als je videogame-aholics in je gezin hebt – of het nu kinderen of volwassenen zijn – weet je hoe vervelend het kan zijn om je tv constant vast te hebben door de nieuwste Xbox-release. Een speelkamer kan je antwoord zijn. Het plaatsen van je spelsystemen en een paar zitzakstoelen in de ruimte betekent eindelijk dat je je woonkamer terugkrijgt.

Lees ook:   Hoe de juiste interieurontwerper te vinden

7. Muziekkamer

Heb je een ontluikende Beethoven in huis? Instrumenten kunnen veel ruimte innemen, dus verplaats ze naar je bonuskamer. Je hebt veel ruimte en omdat bonuskamers meestal weggestopt zijn van je belangrijkste woonruimtes, kun je zelfs een beetje rust en stilte herwinnen in het proces. U kunt zelfs opnameapparatuur en veel zitplaatsen toevoegen voor geïmproviseerde concerten.

Een algemeen interieur van een thuisgymnastiek met verschillende fitnessapparaten

John Keeble / Getty Afbeeldingen

8. Thuisgymnastiek

Druk bezig met je conditie? Stop met struikelen over halters en trainingsmatten door je bonuskamer te gebruiken als een familiefitnesscentrum. Je hebt voldoende ruimte voor verschillende trainingsmachines en -gereedschappen en kunt een paar ventilatoren en een drinkkoeler toevoegen om koel en gehydrateerd te blijven terwijl je je Arnold aantrekt.

9. Knutselkamer

Als je sluw bent, weet je dat je voorraden rommelig kunnen worden. Organiseer ze en zet al je materialen op hun plaats door je bonuskamer te gebruiken als een knutselruimte. Planken en organizers helpen al uw benodigdheden bij de hand te houden, terwijl grote, goedkope tafels zorgen voor geweldige knutseloppervlakken. Voeg je naaimachine en stoffen stash toe en je hebt een speciale ruimte om creatief te worden.

Andersen Ross / Getty Images

10. Thuisbioscoop

Thuisbioscopen waren vijf jaar geleden een rage, maar ze raken langzaam uit de mode ten gunste van meer informele ruimtes. Sla het dure keldertheater over en verander je bonuskamer in een filmzaal. Je hebt niet eens dure zitplaatsen nodig; probeer wat zitzakstoelen of een paar overvolle banken en vul de kamer met gezellige dekens. U kunt zelfs investeren in een goedkoop projectorscherm voor een echte thuisbioscoopervaring zonder de kosten.

stapelbedden

De Goede Brigade/ Getty Images

11. Stapelbed kamer

Hebben huisgasten je een verkrampt gevoel? Een stapelbedkamer kan gasten een plek geven om hun eigen te bellen terwijl je je bonuskamerruimte maximaliseert. Het toevoegen van een paar stapelbedden of dagbedden geeft gasten een comfortabele plek om de nacht door te brengen en geeft hen ook een beetje privacy. En omdat bonuskamers vaak te groot zijn, zijn ze de ideale plek voor luidruchtige logeerpartijen. Bonuskamers kunnen vaak onhandig gevormd en oversized zijn. Toch kunt u met de juiste planning en meubels wat een verspilde ruimte lijkt, veranderen in een volledig functioneel deel van uw huis. Wees niet verbaasd als die ongebruikte bonuskamer ineens je favoriete kamer in huis wordt.

Lees ook:   Hier zijn de 6 beste tv-wandmontagesystemen op Amazon en waarom ze rocken