15 kleine badkamerideeën om uw kleine ruimte naar een hoger niveau te tillen

Moe van je kleine, donkere en ongeïnspireerde badkamer? Ben je klaar om het eindelijk eens op de schop te nemen? Nou, er is geen beter moment om je kleine badkamer een frisse uitstraling te geven. Er zijn zoveel manieren waarop je je badkamer kunt verbeteren, zelfs als deze klein is. Het is allemaal een kwestie van creatief worden met wat je hebt.

Vooruit, we hebben een heleboel kleine badkamerontwerpideeën die uw ruimte in een mum van tijd van krap naar chic zullen brengen. Het beste van alles is dat deze ideeën geen totale kleine badkamerrenovatie vereisen, maar gewoon kunnen worden gedaan met wat verf en enkele nieuwe decorstukken.

15 ideeën voor uw volgende kleine badkamerrenovatie

Idee 1: Gebruik verticale ruimte.

Een van onze beste kleine badkamerontwerptips is om de verticale ruimte verstandig te gebruiken. Wanneer je een kleine ruimte hebt om mee te werken, moet je alles gebruiken. Dat betekent omhoog gaan! Gebruik zoveel mogelijk van de verticale ruimte als je kunt, zoals planken aan de muren om de badkamer meer opbergruimte te geven. Ook door minimale planken te gebruiken, zullen ze de ruimte niet overweldigen, dus zwevende planken zijn hier een geweldig idee.

Wat je nodig hebt:

 • Imperative Decor Zwevende planken
 • ZANDMIJN Set van 3 Houten Muur Zwevende Planken
Zwart-witte badkamer met douche en houten kast
in4mal / Getty Images

Idee 2: Maak de ruimte multifunctioneel.

Alleen omdat uw ruimte klein is, betekent dit niet dat het geen functioneel doel kan dienen. Probeer een alles-in-één wasmachine / droger in je kleine badkamer te stoppen met een aanrecht eroverheen als je het kunt passen. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het is om te herschikken om het te laten werken. Nu heb je een wasruimte en badkamer in één.

Wat je nodig hebt:

 • LG WM3998HBA 4,5 cu.ft. Front Load Wasmachine &Droger Combo
 • LG WM3488HW 24″ wasmachine/droger combo
Witte wastafel op houten aanrecht met daarboven een ronde spiegel. Badkamer interieur.
NeonShot / Getty Afbeeldingen

Idee 3: Uitspattingen op de vloeren.

Je werkt met heel weinig ruimte, waardoor je kunt uitgeven aan de vloer. Kies voor een echt hoogwaardige tegel in je kleurenpalet om van de vloeren de ster van de kamer te maken. Of je kunt zelfs mooie badmatten krijgen als dat meer je snelheid is. Dit is een klein badkamerdecoridee dat ideaal is om uw ruimte luxueus te laten aanvoelen.

Wat je nodig hebt:

 • SomerTile FXLMHWBD Retro Hexagon Porselein Mozaïek Vloer- en Wandtegel
 • SomerTile FEQ8BXF Murmur Bardiglio Hexagon porseleinen vloer- en wandtegel
Mooie grote badkamer in luxe hotel
poplasen / Getty Images

Idee 4: Gebruik een grote spiegel.

Spiegels openen automatisch een ruimte, dus gebruik de grootste spiegel die in je badkamer werkt. Hoewel een medicijnkastje boven de gootsteen opslag biedt, zijn ze over het algemeen vrij klein, dus bewaar die ruimte voor een grote spiegel en gebruik in plaats daarvan andere gebieden voor opslag.

Lees ook:   11 slimme manieren om uw bonuskamer te gebruiken

Wat je nodig hebt:

 • Letushy Aluminium Frame Wandspiegel
 • FANYUSHOW Badkamerspiegel
Yampi/ Shutterstock

Idee 5: Ga met een hoek gootsteen.

Door de gootsteen in een hoek te stoppen, kunt u wat ruimte besparen. Houd de gootsteen en kast (als je er een gebruikt) klein, zodat je niet veel ruimte in beslag neemt. Dit geeft u ook de mogelijkheid om twee spiegels boven de gootsteen te gebruiken – één op elke muur van de hoek.

Wat je nodig hebt:

 • Witte keramische driehoek badkamer wall mount wastafel
 • Cheviot Products Inc. Petite Corner Voetstuk Wastafel
Mint Images / Getty Images

Idee 6: Installeer planken in de douche.

Je moet echt creatief zijn met opslag in een kleine ruimte, dus dat kan betekenen dat je wat planken onder de douche moet installeren. Dit geeft je ook de mogelijkheid om nog een decorelement toe te voegen – ja, in de douche! Je kunt een echte reno doen en bijpassende planken installeren met de douchetegel of gaan met een snelle plank installeren met zuignappen.

Wat je nodig hebt:

 • GeekDigg 2 Pack Glazen Plank
 • Douche Caddy 2-Pack
witte badkamer
jodiejohnson/ Getty images

Idee 7: Maak optimaal gebruik van lastige ruimtes.

Kleine ruimtes betekenen soms ongemakkelijke overgebleven ruimtes. Als je badkamer een rare ruimte heeft waar je niet achter kunt komen wat je ermee moet doen, kijk dan of je hem kunt gebruiken voor opslag. Zelfs als het lang en smal is, kun je wat planken toevoegen en er handdoeken in opbergen.

Wat je nodig hebt:

 • Sorbus Zwevende Plank Set
 • JaWu Houten Zwevende Planken
Andrea Rugg / Getty Afbeeldingen

Idee 8: Schilder een gewaagde kleur.

Als het gaat om kleine badkamerideeën, is verf een gemakkelijke optie om de ruimte te veranderen. Felle kleuren kan een ruimte openen, net als wit. Maar dat betekent niet dat je geen rijke, donkerdere kleur kunt schilderen, maar we raden aan om niet de hele badkamer die kleur te geven. Probeer een donkere accentkleur met wit of een all-over helder.

Wat je nodig hebt:

 • Glidden Interieurverf + Primer: Groenblauw
 • Pro Grade – Penselen
Westend61/ Getty Afbeeldingen

Idee 9: Hang handdoekenrekken op in kleine ruimtes.

Stop je handdoeken in kleine ruimtes. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, dus ze zijn perfect voor een kleine opening tussen het toilet en een plank eroverheen.

Wat je nodig hebt:

 • KES Handdoek Bar
 • MARMOLUX ACC Handdoekring
Een algemeen interieur van binnen een huis
John Keeble / Getty Afbeeldingen

Idee 10: Installeer een dakraam.

Dit is misschien wel de meest arbeidsintensieve tip die we hebben, maar als je een dakraam kunt installeren, zal het zeker een kleine ruimte opfleuren. Natuurlijk licht is het beste voor kleine ruimtes, plus je brengt een beetje van de buitenkant naar binnen.

Lees ook:   Hoe gaten in de muur te vullen om uw borg terug te krijgen

Wat je nodig hebt:

 • Sunoptics SUN Curb-Mounted Prismatic Flat Skylight
 • VELUX Dakraam
Joe Hendrickson/ Shutterstock

Idee 11: Zoek dramatische verlichtingsarmaturen.

In een kleine ruimte de aandacht vestigen op iets dat niet ongeveer de grootte van de kamer zal helpen om de focus te houden waar je het wilt hebben. Voeg in een kleine badkamer wat drama toe met een funky lamp, maar zorg ervoor dat deze niet te groot is. Je wilt dat het een brandpunt is, maar niet komisch groot.

Wat je nodig hebt:

 • Vintage semi-inbouw plafondlamp
 • NOXARTE Rustieke Muur Schans
Toiletpot, wastafel, planken met dozen voor het opbergen van dingen in het toilet. Loodgietersinstallatie, reparatie en reinigingsconcept.
Ivan-balvan / Getty Images

Idee 12: Stop alles weg in manden.

Rommel zorgt ervoor dat je ruimte meteen kleiner aanvoelt, dus investeer in een aantal manden of bakken die er chique uitzien, maar veel spullen bevatten. Stop ze weg waar je de ruimte hebt, zodat je niets overtolligs hebt zitten.

Wat je nodig hebt:

 • OLLVIA Stoffen Opbergmand
 • Sevilla Classics Opvouwbare Handgeweven Mand
Scandinavische witte badkamer met creatieve ladderplank voor handdoeken
in4mal / Getty Images

Idee 13: Koop een verticaal handdoekenrek.

Dit is een bijzonder goede tip als je geen linnenkast hebt. Als je ook geen opbergruimte in je badkamer hebt voor je handdoeken, koop dan een verticaal handdoekenrek waarmee je ze kunt opbergen terwijl je heel weinig ruimte gebruikt.

Wat je nodig hebt:

 • BALIBETOV Premium Grenen Houten Handdoek Ladder
 • mDesign Metalen Vrijstaande Badhanddoek Deken Ladder
Capuski / Getty Afbeeldingen

Idee 14: Gebruik glazen douchedeuren.

Het sluiten van een douchegordijn snijdt de ruimte af, dus kies in plaats daarvan voor duidelijke douchedeuren. Deze snijden geen van de kleine beetje ruimte die je hebt af en houden in plaats daarvan de kamer open. Deze zijn vooral goed als je badkamerraam aan de andere kant van de douche staat. Het gebruik van een glazen deur zorgt ervoor dat het licht in de kamer blijft schijnen.

Wat je nodig hebt:

 • WOODBRIDGE Frameloze glazen schuifdeur
 • Frameloze scharnierende douchedeur
Eenvoudige maar moderne badkamer
Juan-Enrique / Getty Afbeeldingen

Idee 15: Voeg een plant toe.

We menen het echt. Het toevoegen van levend groen zorgt ervoor dat een ruimte uitnodigender aanvoelt, waardoor deze groter en mooier kan aanvoelen. Als u zich zorgen maakt over het innemen van te veel vloeroppervlak, hangt u een plant bij het raam of in een hoek die geen kostbare opslagruimte in beslag neemt.

Wat je nodig hebt:

 • Met de hand geselecteerde volledig gewortelde live indoor succulent
 • Mkono Macrame Plantenhangers
KatarzynaBialasiewicz / Getty Afbeeldingen

4 tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Tip 1: Wees creatief met spiegels.

Spiegels openen een ruimte omdat de reflectie een ruimte twee keer zo groot doet lijken. Je zou zelfs meerdere spiegels kunnen doen om de ruimte praktisch oneindig te laten aanvoelen. Ga alleen niet overboord met spiegels, anders begint je badkamer als een funhouse te voelen.

Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

Tip 2: Gebruik zwevende planken.

Zwevende planken op de muren geven u meer ruimte voor opslag zonder de muren te overweldigen. Deze planken gaan op in de achtergrond en als ze echt klein zijn, zul je ze praktisch niet eens zien, maar ze bieden een rustplaats voor je spullen.

Tip 3: Gebruik veel wit.

Wit zorgt er altijd voor dat een ruimte lichter en helderder lijkt, dus door witte muren of vloeren te hebben, kunt u de ruimte openen. Felle kleuren kunnen also een kamer openen.

Tip 4: Stop de rommel weg.

Te veel dingen die te zien zijn, kunnen ervoor zorgen dat een kleine ruimte rommelig aanvoelt. Houd in plaats daarvan alles opgeborgen, zodat uw ruimte er netjes en minimaal uitziet.

Eenvoudige maar moderne badkamer
Westend61/ Getty Afbeeldingen

Waar het op neer komt

Als je naar kleine badkamerdecoratie-ideeën kijkt, moet je onthouden om creatief te zijn met ruimte, maar er zijn tal van manieren om dat te doen. Gebruik de verticale ruimte en stop dingen weg die je niet nodig hebt, op die manier zul je het kleine beetje ruimte dat je hebt niet rommelig maken! Kleine badkamerontwerpen kunnen leuk en gemakkelijk zijn!

Veelgestelde vragen

Q:

Hoe kan ik het meeste uit mijn kleine badkamer halen?

Een:

Met elke kleine ruimte is het belangrijk om er zoveel mogelijk van te gebruiken. Neem je decor verticaal en ga creatief aan de slag met opslag. Vind ook multifunctionele stukken die meer dan één doel dienen.

Q:

Hoe voeg ik opslag toe aan een kleine badkamer?

Een:

Overweeg planken op te hangen op open ruimte aan de muren of een rek boven het toilet te vinden dat meer opbergruimte toevoegt.

Q:

Welke kleuren zorgen ervoor dat een kleine badkamer groter lijkt?

Een:

Wit zorgt ervoor dat je ruimte groter lijkt, evenals andere felle kleuren. Als u echter heldere kleuren gebruikt, moet u zich echter bewust zijn van hoe rijk de kleuren zijn, want als ze een beetje aan de donkere kant zijn, zullen ze ervoor zorgen dat de ruimte opgesloten aanvoelt.

Q:

Hoe kan ik mijn kleine badkamer er luxueus uit laten zien?

Een:

Gebruik hoogwaardige of chique armaturen op kasten en gootstenen om de ruimte te egaliseren. Metallics voegen ook een niveau van glamour toe, net als een minimale inrichting.