Bed- en matrashoogte

De meeste mensen denken na over de grootte van het matras als het gaat om het vinden van een nieuw bed. Maar bedhoogte en matrashoogte worden vaak over het hoofd gezien als factoren die van invloed zijn op persoonlijk comfort, lichaamsgezondheid en de algehele esthetiek van uw slaapruimte. Een geweldige nachtrust wordt snel ongedaan gemaakt als je moeite hebt om uit bed te komen.

Hoe u de beste bedhoogte voor u kunt bepalen

Waarom wil je een nieuw bed aanschaffen?

De aanschaf van een nieuw bed en matras is geen geringe investering. We brengen een derde van ons leven slapend door (of proberen dat te doen), dus het vinden van de juiste matras beïnvloedt ons algehele welzijn. Maak een lijst van wat je leuk vindt aan je huidige matras en wat niet. Is het een uitdaging om in of uit bed te komen? Hebben jij en je partner niet genoeg ruimte om comfortabel uit te strekken? Neem de tijd om het perfecte bed te bouwen door een weloverwogen beslissing te nemen op basis van uw slaaphouding, stevigheidsniveau en de inrichting van uw slaapkamer.

Met welke fysieke factoren moet rekening worden gehouden bij de hoogte van het bed?

Houd rekening met uw lengte versus de totale bedhoogte om een naadloze slaapervaring te garanderen. Als je tenger bent, zou je geen opstapje nodig moeten hebben om in bed te klimmen. Omgekeerd, als je lang bent, wil je niet onhandig moeten hurken om op het matras te komen. Over het algemeen moet een bed rond kniehoogte raken, of ongeveer twee voet van de grond.

Leeftijd is een andere kritische factor bij het kiezen van de bedhoogte. Ouder wordende volwassenen kunnen hun evenwicht verliezen of van een te hoge matrashoogte vallen. Een te lage matrashoogte kan pijnlijke druk op gewrichten veroorzaken. De juiste bedhoogte kan blessures en verrekkingen helpen voorkomen.

Met welke medische factoren moet rekening worden gehouden?

Medische factoren zoals fibromyalgie, degeneratieve schijfziekte en spierpijn spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de beste algehele bedhoogte. Denk aan het vermogen om gemakkelijk in en uit bed te komen en zonder je lichaam overmatig te belasten. Opstaan uit een bed op lage hoogte kan onnodige druk en pijn veroorzaken. Als alternatief, als je voeten de vloer niet kunnen raken terwijl je op een 18-inch traagschuimmatras bovenop een 9-inch boxspring zit, kan het opstaan uit een hoger bed vergelijkbare problemen veroorzaken.

Lees ook:   Omgaan met astma en allergie triggers in uw huis

Als u fysieke problemen of beperkingen heeft die een specifieke bedhoogte vereisen, neem dan contact op met uw arts voor een aanbeveling en pas uw matras en bedframe dienovereenkomstig aan.

Welke matrasmaat past ruimtelijk en esthetisch bij uw behoeften?

Hoewel een kingsize matras veel slaapruimte biedt, past het bij uw slaapkamerruimte? Vergelijk uw totale kamerafmetingen met de bedafmetingen (matras en frame inbegrepen). Zorg ervoor dat je je gemakkelijk door de slaapkamer kunt verplaatsen en toch ruimte hebt voor je meubels.

Matrasgrootte en bedhoogte kunnen ook van invloed zijn op de esthetiek van een kamer. Traditionele bedhoogtes vullen grotere kamers aan met gewelfde plafonds, terwijl low-profile matrassen het uiterlijk van meer ruimte geven.

Typische bed- en matrashoogte

Houd bij het kiezen van je nieuwe matras rekening met de totale bedhoogte inclusief de bedfundering of boxspring. De Better Sleep Council deelt: “terwijl de meeste mensen zich concentreren op het matras voor comfort, is uw basis in werkelijkheid verantwoordelijk voor veel van het comfort en de ondersteuning van uw bed.”

Hier zijn enkele populaire bedtypes en hun typische hoogtes:

Futon bed hoogte

De futon van weleer heeft een complete revisie ondergaan. Moderne futons bieden de multifunctionele functie van een bank overdag en een slaper ’s nachts. Gestoffeerd in een verscheidenheid aan materialen, waaronder leer, kunstleer en stof, kunnen futons gemakkelijk worden geïntegreerd in een appartement, logeerkamer of kleine ruimte. Het “matras” -gedeelte van de futon is ongeveer 5 inch hoog met een totale futonhoogte van 15 inch van de vloer, waardoor een low-profile, eigentijdse look ontstaat. Het kiezen van een futon betekent niet beknibbelen op comfort. Serta’s 15-inch Rane futon bevat high-density foam webbing kussens en pocket coils.

Lees ook:   Bouw een betere badkamer: 6 badkamerupgrades die het geld waard zijn

Verstelbare bedhoogte

Smartphone-apps en draadloze afstandsbedieningen bedienen vaak deze technisch aangedreven verstelbare bases. Met functies zoals USB-poorten, verlichting onder het bed en verstelbare poten bieden deze basissen de ultieme controle over de bedhoogte en slaappositie. Van tv kijken, een boek lezen of een nacht snurken bestrijden, powerbases kunnen worden verhoogd of verlaagd. De verstelbare poten zijn verkrijgbaar in drie stukken van 3 inch, waardoor de bedhoogte kan worden aangepast op basis van uw specifieke behoeften. Combineer een 12-inch traagschuimmatras van Tempur-Pro Adapt met hun 9-inch verstelbare power base voor een hightech en ergonomische slaap. Houd bij het kiezen van een verstelbare basis altijd rekening met het bewegingsbereik naast de bedhoogte.

Platform bed hijight

Platformbedden bieden een lagere bedhoogte omdat ze een vlakke fundering zijn zonder de extra hoogte van een traditionele boxspring. Gemaakt van een massief plat materiaal, groepering van lamellen of een rooster van het roostertype, bieden platformbedden een stabiel oppervlak waarop uw matras direct kan rusten. Platformbedhoogtes variëren van 2-inch ultra-laag profiel tot de standaard 5-inch hoogte. Platformbedden gaan hand in hand met traagschuim. Leesa beschrijft bijvoorbeeld dat hun traagschuimmatrassen zijn ontworpen om te rusten op een plat, stevig en stevig oppervlak. Voor een compacte bedhoogte combineer je de Leesa 10-inch traagschuimmatras met hun 7,5 inch foundation.

Traditionele bedhoogte

Traditionele bedfunderingen zijn het meest bekend als boxsprings. De standaard boxspringhoogte is 9 inch, met de optie van een low-profile boxspring op 5 tot 5,5 inch hoogte. Houd er rekening mee dat een standaard boxspring een aanzienlijke totale bedhoogte toevoegt in tegenstelling tot platformbedden. Lees voordat u uw nieuwe matras en foundation aanschaft altijd de garantie grondig door. Als u bijvoorbeeld een boxspring met een Paars matras gebruikt, vervalt de garantie, omdat een boxspring de schuim- en hybride matrassen van Purple niet goed ondersteunt.

Lees ook:   10 klassieke misvattingen van interieurontwerpers

Hoogte van het onderschuifbed

Uitschuifbedden bieden extra slaapruimte, slim genesteld onder een groter bed. Typisch op rollen kunnen onderschuifbedden gemakkelijk worden verplaatst wanneer dat nodig is en uit het zicht worden verborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Door hun compacte formaat (meestal een twin size matras) en het ontbreken van een boxspring, zijn onderschuifbedden lager in hoogte. Een goede optie is de compacte en comfortabele Essentia Wholebody Beausommet 8-inch traagschuimmatras. Houd er echter rekening mee dat slapers die lang zijn, ouder zijn of rug- of gewrichtspijn hebben, een andere locatie moeten kiezen om hun hoofd te laten rusten vanwege de lage bedhoogte en grootte van de trundle.

Hoogte van het kussentopbed

Funderingen zijn niet de enige variabele in bedhoogte. Matrassen met een pillow top voegen extra hoogte toe aan je bed door de extra laag demping. Pillow top bed hoogtes kunnen variëren van 13 inch voor de Avocado Green matras met een bijgevoegde pillow top tot een aanzienlijke 18 inch voor de Beautyrest Black K-Class pillow top. De extra vulling in de pillow top kan uit verschillende materialen bestaan. Traagschuim, katoen, latex, gewoon of polyurethaanschuim zijn populaire pillow top fillers. Houd rekening met de extra bedhoogte bij het kiezen van uw lakenset, omdat pillow top matrassen diepe zakken vereisen.

Moet ik een nieuw bed kiezen op basis van hoogte?

Het baseren van een bedselectie op hoogte is belangrijker dan je zou denken, vooral als je gezondheidsproblemen hebt. Je hebt veel keuzes van matrassen en bedden op basis van hoogte, matrastype, slaappositie, stevigheidsniveau en fysieke behoeften zorgen voor een goede nachtrust en een goede investering. Een manier om een potentiële bedhoogte te testen, is door te proberen te zitten en op te staan van verschillende stoelhoogten. Zodra je de hoogte hebt gevonden die het beste aanvoelt, kun je een bedframe, boxspring en matras vinden die samen de hoogte maken die je