Hoe een gemeenschap in uw nieuwe stad te vestigen

Groep vrienden in een keuken die zich voorbereidt op een etentje

Je denkt misschien dat het maken van vrienden in een nieuwe stad een uitdaging is. Leren hoe je nieuwe mensen in je omgeving kunt ontmoeten, hoeft echter niet intimiderend te zijn. Volg enkele van deze tips over hoe je mensen kunt ontmoeten, en al snel zal je sociale agenda vol zitten met spannende avonturen.

Hoe vind je een gemeenschap in je nieuwe stad?

Doe vrijwilligerswerk in de gemeenschap.

Er is iets zo bevredigend aan teruggeven. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk in een dierenasiel, voedselvoorraad of een opruimdag van de gemeenschap, deelnemen aan het maken van je stad een betere plek geeft je gevoel van inclusie. Het is ook een geweldige manier om nieuwe, gelijkgestemde mensen te ontmoeten en een trefzekere manier om vrienden te maken in een nieuwe stad.

Vergeet niet dat uw werkplek niet alleen voor werk is.

Uitzoeken hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten kan eng zijn. Een eenvoudige eerste stap is het leren kennen van collega’s op je werk. Nodig iemand (of een paar mensen) uit voor een lunch of cocktails. Dit kan mogelijkheden bieden voor socialiseren na het werk en zal anderen laten weten dat je geïnteresseerd bent om hen te leren kennen.

Word lid van een recreatieve sportcompetitie.

Worstelt u met het maken van vrienden in een nieuwe stad? Recreatieve sportcompetities zijn een geweldige manier om deel uit te maken van het team op en naast het veld. Ontdek of uw stad een lokale softbal-, volleybal- of basketbalcompetitie heeft. Je kunt nieuwe vrienden maken en tegelijkertijd sporten.

Bezoek een hondenpark.

Je harige metgezel (of vrijwilligerswerk doen om een asielhond uit te laten) meenemen naar het lokale hondenpark is een uitstekende manier om je hond te vermoeien en andere dierenliefhebbers te ontmoeten. Stel jezelf voor en begin een gesprek door andere eigenaren van gezelschapsdieren te vragen naar het ras van hun huisdier, de beste trimsalon en of er huisdiervriendelijke winkels of restaurants in de stad zijn.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Utrecht

Bekijk Meetup.

Meetup is een geweldige online bron om evenementen en groepen te vinden die overeenkomen met uw interesses. Sluit gewoon uw postcode aan en kijk wat er om u heen gebeurt. Elk evenement heeft een toegewijde gastheer die je kunt bereiken en jezelf kunt voorstellen. Deelnemers worden vaak vermeld en er vinden meestal actieve gesprekken plaats, dus zorg ervoor dat u deelneemt.

Ga naar een spelletjesavond.

Poker,bingo en trivia spelavonden zijn leuke manieren om gesprekken op gang te brengen. Als je stomverbaasd bent over hoe je vrienden kunt ontmoeten in een nieuwe stad, bekijk dan je lokale gemeenschapscentrum of pubs om te zien welke game-avonden worden aangeboden. Je hoeft geen expert te zijn; leren van anderen is een geweldige manier om contact te maken.

Word lid van de professionele netwerkgroep van uw stad.

De meeste steden hebben maandelijkse netwerkgroepen voor professionals. Maak contact tijdens een kopje koffie of lunch om uw zakelijke achtergrond te delen en meer te weten te komen over anderen in uw community. Hoewel netwerken misschien zakelijk georiënteerd klinkt, kan het een geweldige manier zijn om verbindingen te leggen die in vriendschappen kunnen veranderen.

Gemeenschapsbronnen voor het ontmoeten van nieuwe mensen

Misschien ben je helemaal gesetteld en klaar om nieuwe vrienden te maken, maar vraag je je af hoe je nieuwe mensen moet ontmoeten. Maak je geen zorgen, er zijn tal van bronnen waar je deze groepen kunt vinden.

Blader door Facebook-pagina’s van de community, lokale en provinciale websites, coffeeshops, supermarkten en bibliotheekbulletinborden. Vergeet niet om met je buren te praten – ze kunnen insidertips delen over wat er in de stad gebeurt.

Lees ook:   5 tips voor bewegen met een baby zonder gek te worden

Hoe een gemeenschap te vestigen in uw nieuwe stad

Organiseer een filmavond.

Als het weer het toelaat, is het organiseren van een filmavond in uw plaatselijke park of andere open ruimte een uitstekende manier om de gemeenschap samen te brengen. Neem contact op met uw plaatselijke bibliotheek over het huren van een projector, laat buren weten dat ze een deken of klapstoel meenemen en maak je klaar om achterover te leunen en van de show te genieten.

Creëer een gemeenschappelijke tuin.

Of het nu gaat om het kweken van groenten of bloemen, tuinders houden ervan om hun handen vuil te maken. Het wijden van een gemeenschappelijke ruimte voor iedereen om te tuinieren creëert een gevoel van teamwork. Er moet immers onkruid worden getrokken en planten moeten water krijgen. Tuinieren moedigt jong en oud aan om van het buitenleven te genieten. Vraag uw lokale hardware- en tuincentra om flyers te plaatsen die de openbare tuin promoten.

Bouw een uitleenbibliotheek.

In dorpen en steden in het hele land duiken uitleenbibliotheken op, met als doel het lezen op een leuke manier te bevorderen. Deze kleine straatbibliotheken stellen de lokale bevolking in staat om zowel gratis boeken te lenen als boeken te doneren. Neem contact op met scholen en recreatiecentra en vraag hen om informatie te delen over waar de bibliotheek zich bevindt.

Maak een sociale mediapagina in de buurt.

Socialiseren is binnen handbereik dankzij digitale media en is een geweldige manier om te leren hoe je mensen virtueel kunt ontmoeten. Door een Facebook-pagina in de buurt te maken of lid te worden van een bestaande pagina op sites zoals Nextdoor om aankondigingen, evenementen te delen en zelfs om aanbevelingen te vragen, wordt het gesprek op gang gebracht. Door online lokale vrienden uit te nodigen en hen aan te moedigen hetzelfde te doen, kunt u uw online aanwezigheid opbouwen.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Arnhem

Organiseer een foodtruckfestival.

Eten brengt mensen altijd samen, dus een foodtruckfestival is een geweldige manier om wat te graaien terwijl je met je buren praat. Een park of picknickpaviljoen waar mensen kunnen samenkomen werkt het beste. Neem contact op met uw burgemeester of gemeentekantoor om erachter te komen of zij zullen helpen bij het organiseren en promoten van het evenement en zorg ervoor dat u over de juiste vergunningen beschikt.

Maak een oefenclub.

Als je graag traint, brengt een trainingsclub gelijkgestemde mensen samen. De club kan zo specifiek of gevarieerd zijn als je wilt, met als uiteindelijk doel anderen te ontmoeten die jouw passie voor gezond leven delen. Plaats de informatie op de sociale mediapagina van uw community met details over wanneer, waar en hoe laat uw club bijeenkomt.

Geef een community block party.

Zelfs als je al jaren in je omgeving woont, is het altijd gunstig om je vriendengroep uit te breiden. Vraagt u zich af hoe u nieuwe vrienden kunt ontmoeten? Het geven van een community block party is een fantastische manier om anderen te ontmoeten en te mengen. Praat met het stadskantoor van uw stad om te zien of zij dit evenement zullen sponsoren en promoten.

Waar het op neer komt

Of je nu nieuw bent in het gebied of geïnteresseerd bent in het uitbreiden van je vriendengroep, leren hoe je nieuwe mensen kunt ontmoeten is eenvoudig als je de juiste tools hebt. Denk na over wat je echt gelukkig maakt en met een beetje detectivewerk zul je het vinden (of creëren) samen met een fantastische groep nieuwe vrienden.