Comfort Aire Verwarming en Koeling

Comfort Aire biedt een verscheidenheid aan HVAC-systemen voor residentiële en commerciële toepassingen. Het merk werd opgericht door Heat Controller Inc. om airconditioners en luchtontvochtigers te produceren. Het bedrijf breidde in de loop der jaren uit en verwierf daarbij de merken Century en Aiton. In 2013 nam MARS, een van de oudste bedrijven in de HVAC-markt, Heat Controller Inc. over. Vandaag de dag verkoopt MARS de volledige suite van Comfort Aire producten.SEER-beoordeling Beeld: Shutterstock/ Konstantin L.

Comfort Aire producten

Comfort Aire biedt een uitputtende lijn producten voor verwarming, koeling en ontvochtiging. We vermelden hieronder enkele van de topproducten die het bedrijf aanbiedt.

Comfort Aire Ovens

Het bedrijf verkoopt zowel gas- als olieovens, die energiezuinig en betrouwbaar zijn in prestaties. Deze ovenmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende verwarmingscapaciteiten, AFUE-classificaties (Annual Fuel Utilization Efficiency) en functiesets die u zelfs tijdens de koudste dagen warm houden. Lees hieronder meer over de beste Comfort Aire-ovenmodellen.

Gasovens

Guh97m

Deze gasoven met variabele snelheid van Comfort Aire heeft een efficiëntie van 97% AFUE en is verkrijgbaar in eenheidsgroottes variërend van 3 ton tot 5 ton. Het ovenmodel maakt gebruik van een modulerende gasklep die zorgt voor consistente temperaturen, ongeacht hoe koud het buiten is. De unit is ook compatibel met dual-fuel, wat betekent dat u de oven kunt koppelen aan een elektrische warmtepomp om te schakelen tussen elektrische en gasbrandstof voor meer energie-efficiëntie en comfort. De oven wordt ook geleverd met een zelfdiagnosesysteem dat continu interne componenten bewaakt om fouten te voorkomen.

Guh95t

Een andere energiezuinige oven van Comfort Aire, de GUH95T-serie modellen leveren AFUE tot 95%. De motor met variabel toerental zorgt voor gelijkmatige temperaturen en houdt de werking stil. Dit tweetraps ovenmodel wordt geleverd in verwarmingscapaciteiten die variëren van 3 ton tot 5 ton. De prijzen voor deze modellen variëren van $ 1.300 tot $ 2.500, afhankelijk van de grootte van de eenheid.

Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

Olieovens

Highboy 84% efficiëntie

De olieovens van Comfort Aire bieden energie-efficiënties onder de aanbevolen normen. Dit Highboy-model levert AFUE tot 84% en wordt geleverd in eenheidsgroottes variërend van 3 ton tot 5 ton. Deze olieoven wordt geleverd met een multi-speed direct drive blower die optimale verwarming levert en u helpt te besparen op energiekosten. De oven kost tussen de $ 1.500 en $ 1.800, afhankelijk van de grootte van de eenheid.

Comfort Aire airconditioners

Rsg16-S1m

De RSG16 serie AC condensors van Comfort Aire bieden SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot 14,0. Deze units maken gebruik van heavy-duty tweetraps scrollcompressoren die uitstekende koelprestaties bieden terwijl de werking stil blijft, met geluidsniveaus zo laag als 74 dBA. Verkrijgbaar in maten variërend van 2 ton tot 5 ton, dalen de prijzen voor deze eenheden tussen $ 1.400 en $ 2.400, afhankelijk van de koelcapaciteit.

Rsg13-S1m

RSG13 is een andere serie energiezuinige airconditioners die een SEER tot 13,0 leveren, waardoor uw energierekening laag blijft. De units zijn er in verschillende maten, variërend van 1,5 ton tot 5 ton, en maken gebruik van eentraps scrollcompressoren die zorgen voor een stille werking, met geluidsniveaus zo laag als 74 dBA. Het airconditionermodel kost tussen $ 1.100 en $ 1.700, afhankelijk van de grootte van de eenheid.

Comfort Aire warmtepompen

HRG16-S1M

Hrg16-S1M serie warmtepompen worden geleverd met een hoogrenderende tweetraps scrollcompressor die optimale verwarming en koeling biedt. Met geluidsniveaus zo laag als 70 dBA behoren deze warmtepompen ook tot de stilste op de markt. Het warmtepompmodel biedt efficiënties tot 16 SEER en 9,0 HSPF (Heating Seasonal Performance Factor) en varieert in grootte van 2 ton tot 5 ton.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een eigentijds huis?

Hrg14-S1m

De HRG14-S1M levert efficiënties tot 14 SEER en 8.0 HSPF, die ver boven de federale energie-efficiëntienormen liggen. De warmtepomp maakt gebruik van een eentraps scrollcompressor die de werking stil houdt en tegelijkertijd het hele jaar door optimale koeling / verwarming levert. Afhankelijk van de grootte van de eenheid, die varieert van 2 tot 5 ton, variëren de geluidswaarden van 80 dBA tot 74 dBA.

Comfort Aire verpakte systemen

TGRG Gas/Elektrisch

De verpakte systemen uit de TGRG-serie combineren een elektrisch airconditioningsysteem en een gasoven in één unit om het hele jaar door optimaal comfort te bieden. Deze eenvoudig te installeren verpakte systemen zijn ideaal voor huizen met beperkte ruimte. De units zijn er in maten variërend van 2 tot 5 ton en bieden efficiënties tot 14 SEER en 81% AFUE. Met geluidsniveaus zo laag als 71 dBA, deze op zichzelf staande systems zijn ook rustig.

Targ &Tprg

Comfort Aire’s TRAG &TPRG is een verpakte eenheidsserie bestaande uit een elektrische airconditioner en een warmtepomp die seizoen na seizoen betrouwbare koel- / verwarmingsprestaties biedt. Dit op zichzelf staande systeem beschikt over een SEER van 14,0 en HSPF van 8,0, waardoor uw energierekening laag blijft. Het verpakte systeem is ideaal voor huizen met een ruimteprobleem en wordt geleverd in verschillende verwarmings- / koelcapaciteiten, variërend van 2 ton tot 5 ton.

Beeld: Shutterstock/ I AM NIKOM

Comfort Aire garanties

Garanties verschillen op basis van het Comfort Aire-product dat u kiest. Zo worden de RSG- en HRG-modellen voor AC- en warmtepompen geleverd met een beperkte garantie van zes jaar onderdelen. Als het apparaat echter deel uitmaakt van een compleet AHRI-gematcht systeem, krijgt u een extra garantie van zes jaar op de compressor en alle andere onderdelen, ten bedrage van 12 jaar.

Lees ook:   Hoe opslag in de badkamer creatief te verbergen

De ovenmodellen uit de GDD- en GUH-serie van Comfort Aire worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar op onderdelen die nog eens zeven jaar na productregistratie bedraagt. Het bedrijf biedt ook een beperkte garantie van 20 jaar op de warmtewisselaar. Alle olieovenmodellen worden geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar op onderdelen en levenslange garantie op de warmtewisselaar.

Voor Comfort Aire verpakte eenheden biedt het bedrijf een beperkte garantie van vijf jaar op onderdelen. Bij productregistratie loopt de garantie vijf jaar, in totaal 10 jaar. U krijgt ook een beperkte garantie van 20 jaar op de warmtewisselaar voor modellen uit de TGRG-serie.

Comfort Aire beoordelingen

Het installeren of vervangen van uw verwarmings- en koelsysteem kan een dure taak zijn. Voordat u investeert in een nieuw Comfort Aire HVAC-systeem voor uw huis, moet u leren wat bestaande klanten te zeggen hebben over de producten die het bedrijf aanbiedt.

Zorg ervoor dat u controleert wat mensen te zeggen hebben over de installatie- en service-ervaring. Ontdek hoe goed het product presteert op het gebied van koel- of verwarmingsefficiëntie en betrouwbaarheid. Zoek ook naar beoordelingen die praten over defecte onderdelen en reparatiekosten om een beter inzicht te krijgen in de onderhoudsvereisten.

Vergelijk ten slotte deze details met wat het bedrijf adverteert en plan uw aankoop dienovereenkomstig. Als u nog steeds aarzelt, raadpleeg dan ook een lokale HVAC-professional.