De beste robotstofzuigers om nu te kopen

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Robotstofzuigers zijn de golf van de toekomst, waardoor we echt kunnen leven als de Jetsons. Als het gaat om het kiezen van welk merk te kopen, lijken er veel keuzes te zijn die de markt overspoelen. Waarom zou je dat moeten uitzoeken als wij het voor je kunnen doen? We hebben 30 uur besteed aan het onderzoeken van het aanbod van fabrikanten en het vinden van wat volgens ons de beste robotstofzuigers op de markt zijn.

Uw huis voorbereiden op een robotstofzuiger

Voordat we ingaan op de beoordelingen en de kern van wat elk merk biedt, willen we enkele basisvoorbereidingsstappen behandelen. Het mee naar huis nemen van een robotstofzuiger vereist een beetje planning voordat je hem loslaat. Je moet een beetje vacuümdicht zijn voor je ruimte, ongeacht het merk. Elektrische snoeren vormen voor sommige merken een groter probleem dan andere, net als gefranjerde tapijten, verdwaald speelgoed, sokken en losse voorwerpen die zich onder bedden verbergen. Hoe enthousiast je ook zult zijn om je robot aan de gang te krijgen, je zult waarschijnlijk de batterij moeten laten opladen voordat je echt een idee kunt krijgen van hoe het voor jou zal werken.

Wanneer u uw stofzuiger instelt op zijn reinigingsmissie, wilt u deze in eerste instantie goed in de gaten houden. Je robot zal tegen dingen aanlopen – dat maakt deel uit van de entertainmentwaarde. De beste robotstofzuigers hebben zachte bumpers die schade voorkomen en een vermogen om erachter te komen hoe ze zichzelf uit een precaire situatie kunnen halen. Dat betekent niet dat je het mogelijk niet een paar keer hoeft te redden.

Zwart tapijt of tapijten, en soms glanzend donker hout, kunnen enkele uitdagingen voor de robotstofzuiger creëren; de sensoren kunnen het lezen als een gat of trappenhuis en weigeren er op over te steken op basis van zelfbehoud. Die drempels waar je elke dag overheen stapt, kunnen je robot blokkeren om door te gaan naar de volgende kamer.

Hoe we de merken hebben gekozen

Er is geen robotstofzuiger (of eigenlijk een product) dat alle mensen de hele tijd zal behagen. Elk merk dat we bekeken, had recensenten die zeiden dat hun vacuüm na een bepaalde tijd niet meer werkte, wat natuurlijk frustrerend zou zijn gezien de kosten van deze producten.

We begonnen met een lijst van acht robotstofzuigers: iRobot, Neato, Yujin, Infinuvo, Techko, Tech-Gadget, iTouchless en P3 International. Dit leken de enige op de markt te zijn. (Verrast? Wij ook.) Er was zeer weinig informatie beschikbaar over sommige van deze producten (wat er was, was op zijn best somber); sommige merken hadden een website maar bleken niet meer gefabriceerd te zijn.

Met ons doel voor ogen – om u te helpen door de hoeveelheden informatie te waden, waardoor uw keuze snel en gemakkelijk wordt – hebben we het basiswerk voor u gedaan en het teruggebracht tot de top vijf:

Roomba 880 van iRobot (adviesprijs $ 700)

Klik hier om te kopen op iRobot.com

Het is degene waarmee het allemaal begon – de iRobot Roomba, in een of andere vorm of manier, ruimt sinds 2002 de vloeren van de wereld op. Het wordt algemeen beschouwd als de gouden standaard voor de robotstofzuigerindustrie, maar veel fabrikanten willen het origineel overtreffen. In een poging om hun plaats als marktleiders te behouden, heeft iRobot onlangs de bijgewerkte en innovatieve 800-serie uitgebracht. Omwille van deze analyse zullen we de Roomba 880 gebruiken als ons beoordelingsmodel.

De Roomba 880 is volgens de website van iRobot voorzien van het AeroForce Performance-reinigingssysteem, een technologische vooruitgang die klittenvrije extractors, een luchtstroomversneller en een zeer efficiënt vacuüm combineert om de zuigkracht en vuilopvang te vergroten. Het wordt ook geleverd met enkele extra functies, waaronder een HomeBase-dock voor docking en opladen, een batterij met een langere levensduur, een afstandsbediening en twee Virtual Wall LightHouses om uw Roomba te helpen weten waar u naartoe moet gaan en wat u moet vermijden. De robot weegt 8,4 pond en heeft een diameter van 13,9 inch met een hoogte van 3,6 inch.

De Roomba 880 biedt een verscheidenheid aan functies en is ook niet slecht om naar te kijken. Het slanke zwarte ontwerp geeft het een moderne uitstraling en verbindt het mooi met zijn oplaadstation en Virtual Wall LightHouses. De Roomba 880 stofzuigt in een willekeurig patroon en heeft meerdere methoden om te bepalen waar vuil is, zelfs met behulp van talloze passen om de meer hardnekkige gebieden te krijgen.  Deze kleine machine stofzuigt ook langs de muren van uw ruimte en glijdt onder gordijnen en bedrokken door. Cliff detection-programmering helpt voorkomen dat uw robot van de trap valt, en de iRobot-website beweert dat koorden en franje de Roomba 880 niet in de knoop zullen raken. Het biedt ook een planningsoptie van zeven dagen, zodat u uw robot kunt instellen om elke dag schoon te maken als u dat wilt.

Lees ook:   Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw huis deze zomer energiezuinig blijft

Gebruikenrs hebben vooral positieve dingen te zeggen gehad over hun Roomba 880. Een favoriet kenmerk in dit nieuwe ontwerp zijn de rubberen rollen. Het ontwarren van haar van borstelrollers behoort met dit model tot het verleden, waardoor het gemakkelijker en minder rommelig is om schoon te maken. Er waren meerdere meldingen van gebruikers die hun vloer hadden schoongemaakt met een rechtopstaande stofzuiger en vervolgens de Roomba 880 aan het werk hadden gezet om vervolgens geschokt te zijn over hoeveel vuil en puin de robot uit het “schone” tapijt en de vloer kon halen. Het nadeel daarvan is dat de vuilbak regelmatig moet worden geleegd, vooral tijdens het eerste gebruik van uw robotstofzuiger.

De meest voorkomende klachten over de Roomba 880 draaien om communicatie. Gebruikers stellen dat de handleiding die bij het apparaat wordt geleverd eigenlijk weinig nuttige informatie geeft, vooral over het instellen van de Virtual LightHouses. Er was een gevoel van frustratie met de LightHouses omdat ze belangrijk zijn om het meeste uit je Roomba te halen, maar ze hadden niet veel uitleg. Meerdere gebruikers zeiden dat ze meer geluk hadden met het gebruik van blogs en forums om kennis op te doen over hun Roomba en zijn accessoires.

Een ander veelgevraagd verzoek (wie weet leest iRobot de recensies ook) is voor een smartphone-interface. Voor de prijs vonden gebruikers dat het gunstig zou zijn om beschikbaar te hebben. Er is ook een verlangen voor iRobot om een hoorbaar “full bin” -signaal te maken in plaats van het licht dat aangeeft dat het moet worden geleegd. De Roomba zal blijven schoonmaken terwijl de bak vol is, maar uiteraard minder effectief. Sommige zorgen hadden ook betrekking op de plaatsing van de HomeBase, zodat de Roomba zijn weg terug kan vinden naar de lading, maar over het algemeen merkten gebruikers op dat hij vaker wel dan niet zijn weg naar huis vindt.

Gebruikers merkten ook op dat de Roomba 880 een krachtige robot is en licht meubilair kan omverwerpen terwijl het door een kamer beweegt, en plaatsten creatieve oplossingen om dat te ontmoedigen. Er waren opmerkingen over de bumper die mogelijk meubels zou krassen, maar een gebruiker raadde aan om de zachte kant van zelfklevend klittenband toe te voegen als extra bescherming. Nogmaals, misschien zal iRobot dit ontwerpprobleem verbeteren, maar het werd slechts twee keer genoemd in de honderden beoordelingen die we hebben bekeken.

Er waren ook positieve rapporten over klantenservice en de mogelijkheid om vervangende onderdelen te krijgen, omdat u extra filters nodig hebt als u uw Roomba of een robotstofzuiger blijft gebruiken. iRobot maakt het alleen maar makkelijker. De overgrote meerderheid van de Roomba 880-gebruikers is blij met hun stofzuiger en klaar om de wereld erover te vertellen.

Neato BotVac D80

Klik hier om op Amazon.com te kopen

Neato is een andere krachtspeler in het robotvacuümspel. In een poging om een eigen plaats in de markt te veroveren, doet Neato een paar dingen anders dan zijn concurrenten. In plaats van een ronde bot gebruikt Neato een D-vorm, bewerend dat dit een betere reiniging in hoeken mogelijk maakt. De Neato-robot neemt ook een logischer pad in het schoonmaken van een kamer dan zijn willekeurige, springerige broeders. Neato-robots kunnen volgens de website van het bedrijf een ruimte tot vier keer sneller schoonmaken vanwege de efficiëntie van hun rechte heen-en-weer paden, in tegenstelling tot de willekeurige methode van schoonmakers zoals de Roomba.

De Neato BotVac D80 is een nieuw uitgebracht ontwerp met bijgewerkte functies, gericht op een moderner ontwerp (sommige eerdere versies werden vergeleken met old-school Nintendo-spelers op wielen), verbeterde borstels en een stillere werking. Spin Flow-technologie maakt gebruik van zowel zuigkracht als borstels om vuil en vuil van uw vloeren op te ruimen. De D-vorm van de robot zorgt ervoor dat de borstel zich aan de voorkant van de machine bevindt; hiermee kan de borstel 50 procent groter zijn dan borstels op ronde robots; en zorgt voor een grotere vuilbak.

De BotVac D80 bevat de oplaadbare batterij, het oplaadstation, borstels en borstel-/filterreinigingsgereedschappen en grensmarkeringen (magnetische strips om op de vloer te plaatsen om te voorkomen dat uw BotVac D80 naar gebieden gaat die u wilt uitsluiten). De bot is 13,2 inch breed, 12,7 inch lang en 3,9 inch hoog en weegt 9 pond.

De BotVac D80 heeft veel functies die vergelijkbaar zijn met die van de eerder besproken Roomba 880, waaronder trapdetectie, geplande reinigingsmogelijkheden en het vermijden van obstakels. De D80 zal ook docken en zichzelf opladen, en doorgaan waar hij gebleven was na het opladen. Een functie die uniek lijkt voor Neato is de mogelijkheid om software-updates te downloaden, waardoor uw robot op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen van de fabrikant. Neato wordt niet geleverd met een afstandsbediening, waardoor programmeren een beetje moeilijk is op het kleine bedieningspaneel.

Omdat het een nieuwer model is, heeft de Neato BotVac D80 niet de honderden online consumentenrecensies die de Roomba 880 heeft. Waardevolle inzichten werden echter gevonden in de tientallen gebruikersrecensies en extra handvol professionele reviews die beschikbaar waren. De positieve feedback op de BotVac D80 is een directe echo van wat de fabrikant beweert – het is snel, is georganiseerd in zijn reinigingspatroon en heeft een grote borstel en vuilbak. Gebruikers ontdekten dat het vrij consistent is in het terugkeren naar zijn basis om op te laden, en vonden de bedieningselementen intuïtief en gemakkelijk te programmeren. Gebruikers hadden ook positieve opmerkingen over de mogelijkheid om vervangende onderdelen te vinden, evenals over de informatie in de meegeleverde handleiding en op de Neato-website.

Lees ook:   Wat te doen met al uw herfstbladeren

Net als bij de Roomba 880 is een functie die BotVac D80-gebruikers missen een smartphone-interface. Dit zou niet alleen extra monitoring mogelijk maken, maar sommigen merkten op dat het gemakkelijker zou zijn om vanaf een smartphone te programmeren dan via het kleine boordscherm. Sommige van de meer negatieve opmerkingen zouden waar zijn voor elke robotstofzuiger – voorbereidend werk is nodig voordat het wordt schoongemaakt en het kan problemen hebben met zwarte vloeren.

Er waren gemengde beoordelingen over hoe het omgaat met tapijtrand, waarbij sommigen zeiden dat het geen probleem was en anderen zeiden dat de BotVac D80 in de knoop raakte. Ten minste twee recensenten vonden dat de drie meter ruimte die nodig was aan de linker-, rechter- en voorkant van het dok overdreven was, maar dat is misschien meer een persoonlijke voorkeur. Recensenten maakten echter enkele negatieve opmerkingen die aandacht verdienen, waaronder meerdere observaties van de robot die over de grensmarkeringen gaat, de bot die meubels beklimt, de zijborstel die af en toe uitvalt en het commando “stop met schoonmaken” dat niet altijd registreert. Over het algemeen wogen de positieve opmerkingen van gebruikers en recensenten veel zwaarder dan de negatieve; dit is een solide machine die goed kan presteren.

iClebo Arte YCR-M05-10

Klik hier om op Amazon.com te kopen

iClebo Arte is een robotstofzuiger geproduceerd door het Koreaanse bedrijf Yujin Robot sinds 2005. Populair in Azië, heeft het goed gepresteerd in Europa en probeert het een sterkere voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse markt. Als je je überhaupt zorgen maakt over grammatica en seksisme, raden we je aan om weg te blijven van de website van het bedrijf en bij Amazon te blijven voor productinformatie (de grammatica is ook daar twijfelachtig, maar het heeft niet meerdere verwijzingen naar huisvrouwen).

De iClebo Arte is een ronde stofzuiger die camera-vision mapping gebruikt om hem door je ruimte te leiden. De iClebo-website beweert dat het de hoogst klimmende robotstofzuiger is, die over drempels tot driekwart inch gaat. Het kan zowel als dweilsysteem als vacuüm worden gebruikt en biedt een keuze aan reinigingsmodi: willekeurig (denk aan Roomba), automatische navigatie (zoals Neato), dweilen of klimmen. De aankoop van de iClebo Arte omvat de robot, een oplaadbare batterij, dockingstation, afstandsbediening, dweilplaat en doek, dubbele zijborstels en grenstape. Het vacuüm is 13 inch in diameter en 3,5 inch hoog, en het weegt 6,1 pond.

De meeste gebruikersrecensies voor dit merk waren positief en verklaarden dat de machine stiller was dan sommige oudere Roomba-modellen en dat de batterij vrij lang een lading vasthield. Mensen gaven aan dat de vuilnisbak makkelijk schoon te maken was, al werd hetzelfde niet gezegd over de rolborstels. Er was ook een algemene consensus dat de iClebo Arte wist waar hij al had schoongemaakt.

De negatieve delen van de recensies varieerden van vermakelijk tot afschuwelijk. Een gebruiker, zoals wij, vond de vreemde vertaling van de beperkte gebruikershandleiding amusant: “Repareer de magneetstrip niet te ver van de vloer.” Andere rapporten waren veel ernstiger, waaronder dat het eenmaal buiten de garantieperiode van 30 dagen niet meer werkte. Verschillende mensen zeiden dat het in wezen een dure deurstop was na negen maanden gebruik.

De klantenservice (afgehandeld vanuit Irvine, Californië), liet veel te wensen over in de ogen van de gebruikers die de iClebo Arte hebben beoordeeld. Eén eigenaar kreeg wel een telefoontje van de verkoopdirecteur, maar dat is zeker de uitzondering op de klachten van de klantenservice die we hebben gevonden. Geen van deze gaf ons een sterk gevoel over de waarde of duurzaamheid van de iClebo Arte.

Infinuvo Hovo 510

Klik hier om op Amazon.com te kopen

De Infinuvo Hovo 510-website beweert dat de robot eenvoudig te programmeren is, zelf dockt wanneer de batterij bijna leeg is en automatisch kan reinigen, vlekken kan schoonmaken of als dweilrobot kan werken. Een professionele beoordeling op de website van het bedrijf toont een aanbeveling van de Hovo 510 voor harde vloeren, maar niet voor haar van huisdieren, iets voor degenen die dit model overwegen om in gedachten te houden.

Er waren opmerkingen van zowel thuis- als professionele recensenten over een relatief voor de hand liggende ontwerpfout waarbij de draaiende borstel een van de vacuümwielen raakt. De Hovo 510 heeft een diameter van 12,5 inch en is 3,8 inch hoog, met een gewicht van 7 pond.

Lees ook:   8 essentiële (en pijnloze) voorjaarsschoonmaaktips voor uw nieuwe huis

Degenen die de Infinuvo Hovo 510 in hun huizen gebruikten, meldden dat de bot een fantast doetic job aan de buitenrand van een kamer. De recensenten waren over het algemeen tevreden met de afstandsbedieningsoptie voor het apparaat en vonden dat het vrij rustig werkte. Sommigen gaven wel aan dat als het apparaat vast zou komen te zitten, het zichzelf zou uitschakelen; dat werd gezien als een voordeel voor de levensduur van de batterij. Opmerkingen waren positief over het gemak van het programmeren van de stofzuiger en dat het vrij goed functioneerde op hout en tegels. Met betrekking tot de vaardigheden van de robot op tapijt, was de meest positieve opmerking echter dat het een “adequaat” werk doet op laagpolig tapijt.

Negatieve opmerkingen waren iets gemakkelijker te krijgen voor de Infinuvo Hovo 510. In tegenstelling tot het uitstekende werk dat de bot aan de buitenkant van een kamer doet, vonden eigenaren dat het het midden van de kamer niet volledig schoonmaakte en geen tapijten met echte dikte kon verwerken. Recensenten zeiden dat het haar dat de robot oppakt, rond de borstels en de wielen wordt gewikkeld, wat een grote hoofdpijn veroorzaakt bij het proberen de machine te onderhouden. Een veel voorkomende onthulling was dat de bumpersensoren niet zijn geplaatst om de hoogte van de machine nauwkeurig weer te geven en dat het vacuüm vaak vast komt te zitten. Andere sensorproblemen betroffen ook eigenaren, waaronder het feit dat de trapsensor niet te vertrouwen is.

Klantenservice werd als goed gerapporteerd, maar alleen bij het eerste contact. Als je op een reactie wachtte, zul je waarschijnlijk nog een tijdje wachten. Namens Infinuvo moeten we vermelden dat er één recensie was die de uitstekende klantenservice prees, maar die het aantal negatieve beoordelingen niet in evenwicht bracht. Vervangende onderdelen werden gemeld als moeilijk te vinden en de robot heeft in wezen een babysitter nodig, waardoor het hele doel van een robotstofzuiger in onze ogen wordt verslagen.

P3 Internationale P4960 V-Bot

Klik hier om op Amazon.com te kopen

De website voor de P4960 V-Bot is enigszins beperkt. De fabrikant, P3 International, bestaat al sinds 1987 en richt zich op ‘oplossingsgerichte consumentenproducten’. We waarderen de eerlijkheid van de website; het zegt wel dat laagpolig tapijt het beste is voor de P4960 V-Bot, samen met een verscheidenheid aan harde oppervlakken.

De robot is een uitgeklede versie van de anderen die we hebben beoordeeld. Er is geen afstandsbediening of oplaadstation. Het moet handmatig worden aangesloten om op te laden. Het is 14 inch diep, 13,5 inch breed en 3,75 inch hoog en tipt de schaal op 4,8 pond.

Als je een robotstofzuiger wilt, maar een beperkt budget en veel geduld hebt, is het beste van de “je krijgt waar je voor betaalt” robotvacs, gebaseerd op beoordelingen, de P4960 V-Bot. De stofzuiger doet het goed met haar van huisdieren op een harde vloer en kan ook dienen als dweilbot met het meegeleverde elektrostatische papier. Net als de Infinuvo kan het zichzelf uitschakelen als het vastloopt en werd beoordeeld als relatief stil. De P4960 V-Bot schakelt automatisch tussen een willekeurig patroon, langs de muur en een cirkelpatroon, dus proberen bij te houden wat het doet, is een bijna onmogelijke taak.

De eenheid is ongeveer zo groot als de kop van een rechtopstaande stofzuiger, dus het zal niet in de kleinste ruimtes terechtkomen. Klanten maakten scherpe observaties over het ontbreken van een afstandsbediening, het ontbreken van een dockingstation en het veiligheidsprobleem dat zich zou kunnen voordoen als de stofzuiger niet wordt uitgeschakeld wanneer deze wordt opgehaald (denk aan kinderen en huisdieren). Een gebrek aan batterijduur was een zorg, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid tijd kost om op te laden (10-12 uur). Een eigenaar zei dat de P4960 V-Bot was als een Roomba met een “grote dosis hersenbeschadiging!” Klantenservice, zoals we hebben gezien bij de meeste minder bekende merken, laat veel te wensen over, volgens beoordelingen.

Onze conclusie

Dit is veel informatie om te verteren, dus om samen te vatten: geen van deze robotstofzuigers is foutloos. Ze hadden allemaal voorvallen van vastlopen of stoppen, en de technologie is nog niet helemaal op zijn hoogtepunt. Hoewel we zouden willen dat ze een smartphone-interface hadden om programmeren gemakkelijk te maken, vielen twee merken op: de Roomba 880 van iRobot en de Neato BotVac D80.

Als de prijs geen probleem is, dan kan de Roomba u (en uw vloeren) heel goed gelukkig maken. Maar als u dezelfde kwaliteit tegen een lagere prijs wilt krijgen, raden we u aan de Neato te kopen.

Deze beoordelingen zouden u nuttige informatie moeten geven om u te helpen bij het kiezen van de robotstofzuiger die bij u past. Als je eenmaal hebt bepaald welke het beste bij je behoeften en budget past, blijft er maar één ding over: noem het!