Het verschil tussen een aankoopmakelaar en een listing agent

papierwerk van agenten

Verward door ingewikkeld vastgoedjargon? Je bent niet de enige! Zelfs de meest goed geïnformeerde huizenkopers en -verkopers zijn vaak niet in staat om volledig te begrijpen wie is eigenlijk wie in de vastgoedwereld. Maar of u nu op zoek bent naar een huis of zich voorbereidt om uw plaats te vermelden, het is handig om een goed begrip te hebben van een paar basisprincipes van onroerend goed – namelijk de juiste voorwaarden voor de belangrijkste spelers in uw vastgoeddeal. Om u een beter begrip te geven, hebben we een gids opgesteld voor het begrijpen van de verschillen tussen een aankoopmakelaar en een listing agent.

De basis

In een ideale vastgoedwereld huren de verkopers een listing agent in om hen te helpen hun huis op de markt te brengen en te verkopen. Een potentiële koper schakelt zijn eigen afzonderlijke makelaar in, bekend als de makelaar van een koper, om hen te helpen bij het vinden van een huis.

Waarom een buyer’s agent inhuren?

Als u op zoek bent naar een nieuw huis, is het inschakelen van een aankoopmakelaar om verschillende redenen een slim idee. Ten eerste betekent het inhuren van een aankoopmakelaar dat je een vastgoedprofessional hebt die op zoek is naar jouw beste belangen. Ten tweede brengen makelaars een grondige kennis van de markt met zich mee. Van gemiddelde prijspunten tot buurtveiligheidsbeoordelingen, een lokale makelaar kent de locatie van binnen en van buiten en kan u helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen. Ten derde hebben makelaars toegang tot MLS (Multiple Listing Service), een website die diepgaande informatie verzamelt over vermeldingen in het gebied. Ten slotte kan de agent van een koper helpen met alle wettigheid, onderhandelingen en papierwerk.

Waarom een Listing Agent inhuren?

Als u van plan bent om uw huis te verkopen, kan het inhuren van een ervaren listing agent het verschil maken. Volgens Money.com, 90 procent van de verkopers gebruikt een listing agent om hun huis te verkopen – en met goede reden. Een listing agent brengt alles wat hierboven is genoemd naar de tafel, evenals strategische plannen voor het op de markt brengen en verkopen van uw huis. De listing agent kan uw huis ook goed voorbereiden op vertoningen en de juiste potentiële koper naar de aanbieding brengen.

Lees ook:   Verplaats grote apparaten veilig

Vrij basic, toch?

Dus hier wordt het verwarrend … (sorry!)

Terwijl u door het vastgoedproces gaat, hoort u misschien de aankoopmakelaar aangeduid als de “verkoopmakelaar” ook. Deze term “verkoopmakelaar” kan voor velen verwarrend zijn omdat het Geluiden alsof het moet worden gekoppeld aan de listing agent – terwijl dat in feite niet het geval is.

Ontvang gratis bewegende offertes!

Waar ga je vandaan?

Hier is de deal: Voordat partijen een contract aangaan, wordt de agent die de kopers vertegenwoordigt nog steeds een kopersmakelaar genoemd. Zodra een contract is uitgevoerd, kan de agent van de koper ook een “verkopende agent” worden genoemd. Een “verkoopmakelaar” is een makelaar die Verkocht het huis. Ze haalden een koper binnen en de koper stemde ermee in om het huis te kopen. Daarom is die agent voor de koper in de strikte zin van het woord de ‘verkopende makelaar’.

“De termen ‘buyer’s agent’ en ‘selling agent’ worden meestal door elkaar gebruikt, vooral als een deal eenmaal is voltooid,” legt Ron Bill, makelaar van het in Jupiter, Florida gevestigde vastgoedbedrijf Virtual Global Realty, uit. “Meestal, als er bijvoorbeeld een taxateur komt opdagen en niet weet wie iedereen is, zou ik mezelf nog steeds voorstellen als de listing agent en de andere agent als de agent van de koper. Het maakt het duidelijker voor iedereen die wie is,” voegt Bill eraan toe.

Lang verhaal kort: een makelaar van een koper kan technisch gezien de “verkopende makelaar” worden genoemd, zodra een contract is aangegaan. Een listing agent wordt aangeduid als de “makelaar van de verkoper”, omdat zij de verkoper vertegenwoordigen. Vergeet niet: aankoopmakelaar = verkopende makelaar (soms); Listing agent = makelaar van de verkoper.

Lees ook:   Uw rechten en verantwoordelijkheden wanneer u verhuist

Heb je dat allemaal? Nu de volgende grote vraag:

Maar wacht, kan een makelaar niet zowel de makelaar van de koper als de makelaar van de verkoper zijn?

Kort antwoord: Ja, dat kunnen ze – afhankelijk van de staat.

Lang antwoord: In een ideale vastgoedwereld schakelen de koper en de verkoper verschillende makelaars in om hun afzonderlijke belangen te vertegenwoordigen. Deze makelaars (de agent van de koper en de listing agent) worden “single agents” genoemd omdat ze hun vertrouwelijkheid aan hun klanten beloven.

Soms zijn dingen echter niet zo duidelijk. Wanneer een makelaar uiteindelijk voor zowel de koper als de verkoper werkt, moet de enkele makelaar overstappen om te worden ingeschakeldg een “transactiemakelaar.” Transactiemakelaars vertegenwoordigen echter alleen de transactie. Met andere woorden: ze “vertegenwoordigen” technisch gezien niet de koper of de verkoper. In plaats daarvan fungeren ze als een neutrale tussenpersoon. Het is vermeldenswaard dat dit niet in alle staten is toegestaan. In staten waar het legaal is, moet de agent elke partij op de hoogte stellen van de situatie met een dubbel agentschap en de toestemming van elke partij ontvangen voordat hij verder gaat.

Is dit type dual agency een goed idee?

Het voordeel van het hebben van een transactionele makelaar is dat het u uiteindelijk geld kan besparen. Normaal gesproken moeten de verkopers hun listing agent ongeveer 6 procent van de verkoopprijs betalen als compensatie voor hun harde werk. De listing agent splitst deze commissie vervolgens met de agent van de koper. Als echter slechts één agent (de transactionele makelaar / dubbele agent) betrokken is bij de deal, hoeft hij of zij zijn commissie met niemand te delen en kan daarom bereid zijn om een deel van hun commissie te verlagen om de deal te bezegelen. Om deze reden geloven sommige kopers dat het hebben van een dubbele makelaar de deur opent naar meer flexibiliteit in de prijs van het huis.

Het nadeel van het hebben van een transactionele makelaar is dat makelaars in onroerend goed alleen mensen zijn – en mensen hebben het moeilijk om in elke situatie volledig neutraal te blijven. Gezien het feit dat de dubbele agent een percentage van de uiteindelijke verkoop ontvangt, is het moeilijk voor te stellen dat de agent echt zou willen dat de prijs wordt verlaagd.

Lees ook:   Ruim uw huis op met draagbare opslagcontainers

Agenten hebben een fiduciaire verantwoordelijkheid tegenover hun klanten om elke dollar die hun klant krijgt te maximaliseren of om elke dollar die hun klant uitgeeft te minimaliseren,” legt Bill uit. “Als een agent zich op beide kanten richt, hoe is dat dan echt mogelijk?” De makelaar voegt er ook aan toe dat het hebben van een aangewezen go-between helpt om het algehele proces soepeler te laten verlopen. “Een groot punt dat ik kan maken over het hebben van twee agenten is dat het de persoonlijkheden van kopers en verkopers uit beeld haalt,” legt hij uit. “We werken als boodschappers die alleen de belangrijke feiten doorgeven aan de ‘Andere Kant’ zonder emoties. Zodra emoties betrokken raken bij een deal, valt het meestal uit elkaar.”

We hopen dat het allemaal logisch is geweest. Zodra je met succes een huis hebt verkocht of gekocht, heb je het juiste nodig verhuisbedrijf voor de klus. Bekijk het uitgebreide netwerk van gerenommeerde en betrouwbare .com Verhuizers – allemaal vergund en verzekerd. Veel succes en veel verhuisplezier!

Gerelateerde artikelen:

  • Vermijd deze 5 fouten bij het op de markt brengen van uw huis
  • Wat uw geld nu in South Carolina kan kopen
  • Hoe te beslissen wat wel en niet werkt in uw nieuwe huis
  • Hoe een makelaar te kiezen wanneer u klaar bent om te kopen
  • 10 waarschuwingssignalen dat u de verkeerde makelaar hebt ingehuurd
  • 10 redenen om naar Montana te verhuizen
  • Hoe u de juiste stad voor u kiest
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een pocketvermelding?
  • Bij het verkopen van een huis door de eigenaar is eigenlijk logisch
  • Waarom kopen en verhuizen naar een nieuw huis zo duur is